• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Meldpunt Kattenhandel gelanceerd tegen malafide fokkers

  AMSTERDAM - Gedupeerden van broodfokhandel door malafide kattenfokkers kunnen zich vanaf nu melden bij het Meldpunt Kattenhandel van House of Animals. Hoewel men bij het woord ‘broodfokhandel’ snel aan honden denkt, komt het ook veel voor in de kattenwereld. Recente onderzoeken van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals maken de noodzaak van zo’n meldpunt pijnlijk duidelijk.

Vorig jaar openbaarde House of Animals grove misstanden bij een kattenfokker in het Limburgse Echt waar servals, Selkirk rexen, Bengalen en savannah’s werden gefokt. Recent publiceerde de dierenwelzijnsorganisatie het onderzoek naar een kattenfokker in Helmond, waar niet minder dan 91 mogelijk zieke katten werden gehouden in huis en een stacaravan in de tuin.

House of Animals ontving naar aanleiding van de publicaties tientallen meldingen van gedupeerde kopers. Karen Soeters van House of Animals: “Ik ben geschrokken van wat er in onze eerste onderzoeken naar boven is gekomen. Zoveel onzichtbaar kattenleed. Katten die hun leven in kleine kooitjes zitten, in vervuilde woningen worden gehouden, overlijden door allerlei besmettelijke ziektes. En niemand die er weet van heeft. Wij gaan er alles aan doen om dit ernstige leed zichtbaar te maken en te stoppen.”

In Nederland vindt grootschalige kattenhandel plaats, al blijft dat meestal verborgen achter de muren van een woning. Terwijl voor honden een chip- en registratieplicht geldt, is dit tot op heden niet voor katten ingevoerd. Argument hiervoor is de onterechte veronderstelling dat misstanden rond malafide fokkers en handel niet spelen bij katten.

Het Meldpunt Kattenhandel wil in kaart brengen hoe, waar en in welke mate misstanden zich voordoen in de wereld van malafide kattenfokkers en -handelaren.

Karen Soeters: “Katten zijn in Nederland aan de goden overgeleverd. Als je bedenkt dat een kwart van de Nederlanders één of meer katten heeft en dat er voor raskatten enorme bedragen worden gevraagd - en betaald, is het niet meer dan logisch dat hier een grote, duistere markt voor is.”

Malafide fokkers en kattenhandel melden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) of de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) is altijd de eerste stap, maar House of Animals merkt dat gedupeerden hier vaak terughoudend in zijn.

Karen Soeters:“Gedupeerden zijn bang om bedreigd te worden door dit soort handelaren en durven daarom vaak geen melding te doen. Met de meldingen die wij binnenkrijgen bouwen we een anoniem dossier op. Zodra we voldoende informatie hebben komen we in actie. Voor ons is het heel belangrijk om inzicht te krijgen in de omvang van deze malafide kattenhandel. Op dit moment zijn er helemaal geen cijfers bekend en dat willen we veranderen. Want net als bij hondenhandel moeten deze misstanden stoppen.”

Meldingen over malafide kattenhandel en malafide kattenfokkers zijn welkom op het Meldpunt Kattenhandel, te vinden op de website van House of Animals.