• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Japanse rechtbank: ontkennen homohuwelijk is ‘ongrondwettelijk’

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - TOKIO/BOEDAPEST – Een Japans hooggerechtshof heeft geoordeeld dat het ontkennen van het homohuwelijk ongrondwettelijk is in een zaak die op de voet gevolgd zou worden door activisten duizenden kilometers verderop in Europa. Eisers en de LGBTQ+-gemeenschap in Japan verwelkomden de uitkomst en zeiden dat het hen hoop geeft op verandering ‘in de richting van gelijkheid’. De zaak werd aangespannen door drie paren van hetzelfde geslacht die drie jaar geleden in beroep gingen nadat een lagere rechtbank “de ongrondwettigheid” had erkend van het uitsluiten van paren van hetzelfde geslacht die gehuwd zijn.

Toch heeft dezelfde rechtbank de claims tot schadevergoeding “voor hun lijden” afgewezen. Volgens de uitspraak van het Hooggerechtshof van Sapporo is het niet toestaan dat paren van hetzelfde geslacht trouwen en van dezelfde voordelen genieten als hetero-paren, een schending van hun fundamentele recht op gelijkheid en vrijheid van het huwelijk. Verschillende andere rechtbanken hebben soortgelijke uitspraken gedaan. In tegenstelling tot de Sapporo-uitspraak die door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vrijdag is gevolgd, achtte geen van de rechtbanken op districtsniveau het bestaande beleid van de Japanse regering om paren van hetzelfde geslacht af te wijzen ongrondwettelijk.

“Het verbieden van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht is een discriminatie die elke rationaliteit ontbeert”, aldus de uitspraak. “Maar het toestaan van het homohuwelijk levert niemand nadeel of schade op”, voegde het eraan toe. De aanklager, Eri Nakaya, zei dat de traditionele definitie van het huwelijk haar herhaaldelijk het gevoel gaf dat koppels van hetzelfde geslacht worden behandeld alsof ze niet bestaan. “De uitspraak stelde duidelijk vast dat paren van hetzelfde geslacht dezelfde rechten hebben als anderen en het verdienen om in dit land te leven, en herinnerde me eraan dat het oké is om gewoon mezelf te zijn”, zei ze.

Japan is het enige lid van de Groep van Zeven dat paren van hetzelfde geslacht nog steeds uitsluit van het recht om te trouwen en legaal echtelijke voordelen te ontvangen.
De zaak werd echter nauwlettend gevolgd door Hongarije, een van de meest uitgesproken lidstaten van de Europese Unie die het traditionele gezin verdedigt en zich verzet tegen wat het ziet als "LGBTQ+-propaganda".

De nieuwe grondwet van het land, bekend als de Fundamentele Wet, omschrijft het huwelijk als uitsluitend "de verbintenis tussen een man en een vrouw, tot stand gebracht door een vrijwillige beslissing" en "het gezin als de basis van het voortbestaan van de natie".

De grondwet definieert het gezin ook als "gebaseerd op het huwelijk en de ouder-kind relatie" waarbij "de moeder een vrouw is en de vader een man". Critici zeggen dat dit de mogelijkheid uitsluit voor koppels van hetzelfde geslacht om kinderen te adopteren.

De Hongaarse grondwet verplicht ouders ook om kinderen op te voeden in een conservatieve, christelijke geest. "Hongarije verdedigt het recht van kinderen om zich te identificeren met hun geboortegeslacht en garandeert hun opvoeding op basis van de grondwettelijke identiteit van onze natie en waarden die gebaseerd zijn op onze christelijke cultuur, zegt het land.

LGBTQ-activisten hopen dat uitspraken zoals in Japan andere regeringen onder druk zullen zetten om hun wetgeving aan te passen.