• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël redt 70 Palestijnse weeskinderen uit Gaza

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 17 maart 2024 - JERUZALEM/BETHLEHEM – Het Israëlische leger heeft 70 weeskinderen gered uit het door oorlog verscheurde Gaza en hen met spoed in veiligheid gebracht in Bethlehem in de Bijbelse regio Judea en Samaria, ook wel bekend als de Westelijke Jordaanoever, zo bevestigden verschillende bronnen vrijdag. Het Israëlische leger (IDF) voerde de ongebruikelijke operatie deze week uit met goedkeuring van verschillende autoriteiten, zeiden functionarissen. Ongeveer elf personeelsleden en hun gezinnen van de liefdadigheidsorganisatie SOS Kinderdorpen Internationaal werden uit Rafah geëvacueerd en overgebracht naar Bethlehem, in de Bijbel bekend als de geboorteplaats van Jezus.

De kinderen, vermoedelijk Palestijnen, tussen de 2 en 14 jaar oud, stonden vóór het begin van de oorlog al onder de hoede van de organisatie. Ze kregen echter wel toestemming van wettelijke voogden om te worden verplaatst, voegde de SOS toe in een verklaring. “De succesvolle evacuatie geeft een sprankje hoop”, zegt Angela Maria Rosales, Chief Program Officer bij SOS Kinderdorpen Internationaal. De groep trok door Israëlisch grondgebied om Bethlehem te bereiken, dat onder controle staat van de Palestijnse Autoriteit. Israëlische media zeiden dat de operatie werd voltooid op verzoek van Duitsland, maar zonder medeweten van het Israëlische oorlogskabinet of Hamas, dat door Israël als een terreurorganisatie wordt beschouwd.

De operatie leidde tot spanningen binnen de regering. Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir en de Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich veroordeelden beiden de operatie. Ze suggereerden dat het ‘slechts’ Palestijnse levens redde, terwijl meer dan honderd Israëlische gijzelaars na vijf maanden oorlog nog steeds in Hamas-gevangenschap in Gaza zitten.
“Hij die medelevend is tegenover de wrede, zal uiteindelijk wreed worden tegenover de medelevende”, schreef Smotrich op sociaal netwerkplatform X, voorheen Twitter, en citeerde een rabbijnse uitspraak.

“Ik eis opheldering van de premier over wie dit immorele bevel heeft gegeven en met welk gezag terwijl onze gijzelaars en hun kinderen gevangen worden gehouden door de vijand.”
Het komt in een tijd van toenemende internationale druk op premier Benjamin Netanyahu om de militaire operaties in Gaza stop te zetten.

Netanyahu heeft een staakt-het-vuren afgewezen totdat alle gijzelaars zijn vrijgelaten. Volgens Israëlische functionarissen werden bij de aanval van Hamas op 7 oktober ongeveer 1.200 mensen gedood, terwijl nog eens ongeveer 250 werden ontvoerd.

Netanyahu zegt dat hij door zal gaan met een invasie van de stad Rafah, het laatste bolwerk van Hamas, dat hij beloofd heeft te zullen vernietigen.

De Amerikaanse president Joe Biden, die zichzelf als een sterke bondgenoot van Israël beschouwt, heeft echter zijn bezorgdheid geuit over de militaire operaties en noemde de toetreding van Israël tot Rafah ‘een rode lijn’.

Toch beloofde Netanyahu door te gaan met het offensief in het zuiden van de enclave, maar voegde eraan toe dat Israël de burgers van Rafah voldoende tijd zou geven om uit de gevarenzone te komen.

Toen de gevechten escaleerden, kondigde Biden eerder deze week plannen aan om een tijdelijke haven aan de kust van Gaza te bouwen om de directe hulpverlening te vergemakkelijken.

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zijn in Gaza ruim 31.200 mensen gedood tijdens de militaire campagne die Israël als reactie daarop lanceerde.
Deze cijfers blijven echter moeilijk onafhankelijk te verifiëren.

Premier Netanyahu zei afgelopen zondag dat er onder de Palestijnen minstens 13.000 ‘terroristen’ zijn omgekomen tijdens de Israëlische oorlog tegen Hamas in de Gazastrook.
Hij heeft de moord op onschuldige Palestijnen betreurd, maar zegt dat Hamas burgers als menselijk schild gebruikt.