• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Poetin claimt verkiezingsoverwinning tussen dodelijke aanvallen

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 maart 2024 - MOSKOU/BOEDAPEST – De Russische president Vladimir Poetin heeft de overwinning opgeëist bij de presidentsverkiezingen, terwijl duizenden protesteerden tegen zijn ‘autoritaire bewind’, stembureaus in brand werden gestoken en buurland Oekraïne dodelijke drone-aanvallen uitvoerde. Bij verkiezingen die door Washington werden veroordeeld als ‘duidelijk niet vrij en niet eerlijk’, won Poetin meer dan 87 procent van de stemmen, volgens exitpolls van het door de staat gerunde Russian Public Opinion Research Center en de Public Opinion Foundation. Toen de exitpolls binnenkwamen, riep Poetin snel de overwinning uit. Verwijzend naar de oorlog in Oekraïne zegt hij dat de overwinning, in zijn woorden, “te maken heeft met de dramatische gebeurtenissen die het land doormaakt. Met de huidige situatie en het feit dat we met wapens vechten.”

Hij voegde eraan toe: “Deze eenheid zal ons in staat stellen effectief op te treden in de frontlinie, op het gebied van de economie en de humanitaire ontwikkeling, en het bereiken van de doelstellingen voor sociale ontwikkelingsprojecten.” Poetin zei: “We hebben enorme ontwikkelingsplannen. De mensen voelen dat en komen in actie om de voorwaarden te scheppen voor ontwikkeling en versterking van hun vaderland – Rusland.” Niet iedereen was het eens met zijn overwinning.

In Asbest, in centraal Rusland, stijgen rookpluimen op uit een stembureau. Het is één van de vele stembureaus die getroffen zijn door brandstichtingen. Protesten blijken ook uit het gieten van kleurstof in stembussen en brandstichtingen bij stembureaus, waarbij de politie verschillende mensen arresteerde. Het naburige Oekraïne, dat het Russische leger van Poetin is binnengevallen, bestempelde de stemming ook als een ‘farce’ en lanceerde een spervuur van aanvallen in Rusland waarbij naar verluidt verschillende mensen om het leven kwamen.

Sommige drones werden blijkbaar neergeschoten. Maar het autoverkeer werd korte tijd stilgelegd over de brug die de Krim verbindt en drie luchthavens in Moskou werden gedwongen om vluchten op te schorten, waarbij ten minste één gebouw werd geraakt door een drone.

Zondagochtend vroeg veroorzaakte een drone-aanval brand in een raffinaderij in Slavjansk in de regio Krasnodar in het zuiden van Rusland, waarover autoriteiten meldden dat één persoon stierf aan een hartaanval. Los daarvan zeiden de autoriteiten dat zaterdag twee mensen zijn omgekomen na drone-aanvallen in de Russische stad Belgorod. Het Russische ministerie van Defensie meldde 35 Oekraïense drone-invallen, waaronder vier in de regio Moskou en twee in de aangrenzende regio’s Kaluga en Yaroslavl.

Meer Oekraïense drones vielen aan in de regio's Belgorod, Koersk en Rostov die grenzen aan Oekraïne en in de zuidelijke regio Krasnodar. De gouverneur van de Russische regio Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, heeft Oekraïne er van beschuldigd te proberen “paniek, wantrouwen, woede en wrok te zaaien om de eenheid van onze samenleving te verbreken”.

Pro-Oekraïense paramilitairen beweerden dat de aanvallen en invallen in de Russische grensgebieden escaleerden. Drie pro-Kiev vrijwilligersgroepen – die beweren te bestaan uit anti-Kremlin-Russen die de wapens hebben opgenomen – riepen de autoriteiten op om burgers uit de regio’s Belgorod en Koersk te evacueren.

Ondanks overweldigend bewijs van aanvallen heeft het Russische leger de beweringen van de milities ontkend dat ze terrein hebben gewonnen. De Nationale Garde zei dat zijn eenheden een dergelijke aanval nabij het dorp Tyotkino in Koersk hadden afgeslagen.

Het Russische ministerie van Defensie meldde dat het een nieuwe aanval van Oekraïense troepen die Belgorod probeerden binnen te komen via het dorp Spodariushino, heeft stopgezet zonder te zeggen wanneer de botsing had plaatsgevonden. De gevechten hebben echter nauwelijks verhinderd dat er gestemd kon worden in 's werelds naar omvang grootste land, verdeeld over 11 tijdzones. Voorafgaand aan de stemming blokkeerden de autoriteiten de weinige echte deelnemers die probeerden zich kandidaat te stellen. De kandidaten die naar de stembus gingen, worden niet gezien als een echte bedreiging voor Poetin omdat ze allemaal zijn beleid steunen.

De Russische autoriteiten waarschuwden voor protesten tijdens de presidentsverkiezingen na oproepen van de oppositie tot anti-Poetin-demonstraties op zondag. De presidentsverkiezingen werden gehouden zonder Alexei Navalny, Poetins meest spraakmakende tegenstander van de afgelopen tien jaar, die in februari op 47-jarige leeftijd stierf in een gevangeniskolonie in het Noordpoolgebied.

Navalny kreeg 19 jaar gevangenisstraf op beschuldiging van ‘extremisme’, een straf die door zijn familie en aanhangers werd gezien als vergelding voor zijn campagne tegen Poetin, die Rusland 24 jaar lang heeft geleid. Critici, waaronder de weduwe van Navalny, drongen er bij de kiezers op aan om te protesteren. Toch suggereerde de 71-jarige leider van het Kremlin, toen hij zijn stembiljet online uitbracht, dat hij de juiste man is om een natie te blijven leiden die bewapend is met kernwapens waarvan hij niet heeft uitgesloten dat ze deze tegen westerse doelen zullen gebruiken.

“We hebben al laten zien dat we samen de vrijheid, soevereiniteit en veiligheid van Rusland kunnen verdedigen”, zei Poetin in een aparte videoboodschap, geflankeerd door vlaggen van de Russische driekleur en het staatsembleem van de president. “Vandaag de dag is het van cruciaal belang om niet van dit pad af te dwalen”, voegde hij eraan toe.

Nu al zijn invloedrijke critici dood, gevangengezet of in ballingschap zijn, versterkt de Russische president Poetin nu zijn rol als de langst regerende leider van het land sinds wijlen Sovjet-dictator Jozef Stalin.