• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Premier Victor Orbán: Trump ‘zal géén cent naar Oekraïne sturen’

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 20 maart 2024 - BOEDAPEST – De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt dat de voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump hem heeft verteld dat hij “geen cent” zal geven om Oekraïne te steunen in zijn oorlog tegen Rusland als hij in november wordt herkozen. Orbán reageerde nadat beide mannen elkaar vorige week in de Verenigde Staten hadden ontmoet op het landgoed van Trump in Florida, Mar-a-Lago. De Hongaarse premier, de enige Europese leider van Europa die de herkansing van Trump voor het Witte Huis steunde, zei tegen de Hongaarse staatsnieuwszender M1 dat Trump ‘vrede wil’.

Orbán heeft in commentaren aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant duidelijk gemaakt dat hij de visie van Trump deels steunt vanwege zorgen over het lot van ongeveer 150.000 etnische Hongaren die in Oekraïne wonen. Verschillende van hen zijn gedood en raakten gewond nadat ze zijn opgeroepen voor het Oekraïense leger om te vechten tegen het binnenvallende Russische leger, zeiden hij en andere regeringsfunctionarissen. “Ik zou geen enkele andere persoon zo vastberaden en sterk weten als Donald J. Trump,” vertelde Orbán aan M1, eraan toevoegend dat Trump “geen enkele cent zal geven aan de Oekraïens-Russische oorlog; daarom zal de oorlog eindigen.”

Hongarije heeft geweigerd wapens naar Oekraïne te sturen en heeft bijna zijn veto uitgesproken over een groot hulppakket van de Europese Unie, hoewel Worthy News &Nieuwspartner De Couturekrant heeft vernomen dat het onofficieel de door de Amerikanen geleide militaire inspanningen in de regio steunt. In een reactie op het commentaar van Orbán concentreerde de Trump-campagne zich op Trumps eerdere eisen dat andere landen een groter deel van de kosten van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zouden moeten betalen.

“President Trump heeft herhaaldelijk verklaard dat een topprioriteit in zijn tweede ambtstermijn het snel onderhandelen over een einde aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zal zijn”, zei Trump-campagnedirecteur Steven Cheung in een verklaring toen hem werd gevraagd naar de opmerkingen van Orbán over dit onderwerp. “Ook is president Trump van mening dat de Europese landen een groter deel van de kosten van het conflict moeten betalen, terwijl de VS aanzienlijk meer hebben betaald, wat niet eerlijk is tegenover onze belastingbetalers”, benadrukte Cheung.

Hij herinnerde zich dat zijn baas heeft gezegd dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne “nooit zou hebben plaatsgevonden” onder het presidentschap van Trump. Trump maakte op sociale media duidelijk dat hij ernaar uitkijkt om aan deze en andere kwesties te werken met de Hongaarse premier als president. “Viktor is een grote leider, gerespecteerd over de hele wereld”, schreef Trump.

Trump heeft herhaaldelijk kritiek geuit op de uitgaven voor Oekraïne, wat deel uitmaakt van de groeiende scepsis in de Republikeinse Partij waar hij probeert de nominatie voor het presidentschap te verwerven. Republikeinen in het Amerikaanse Congres hebben al ruim een jaar miljarden aan steun aan Oekraïne geblokkeerd. Het gerapporteerde plan van Trump om de financiering voor Oekraïne stop te zetten en het streven van zijn campagne om Amerikaanse bondgenoten ertoe te bewegen hun defensie-uitgaven te verhogen, komen ook voort uit bezorgdheid onder de bondgenoten over zijn standpunten.

Hij kreeg kritiek omdat hij zei dat de VS een NAVO-land dat niet genoeg defensiefondsen heeft bijgedragen niet zouden beschermen en in plaats daarvan Rusland zou ‘aanmoedigen’ om te doen wat ze maar willen.

“Je betaalt je rekeningen niet; je krijgt geen bescherming. Het is heel simpel”, voegde Trump vorige maand toe tijdens een campagne-evenement in Conway, South Carolina.

Zijn opmerkingen leken in strijd met Artikel 5 van de NAVO-militaire alliantie, waarin staat dat een aanval op één lidstaat een aanval op iedereen is.