• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël biedt zes weken Gaza-bestand aan voor 40 gijzelaars

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 20 maart 2024 - JERUZALEM – Israëlische bronnen zeggen dat Israël een staakt-het-vuren van zes weken zal aanbieden in ruil voor 40 gijzelaars tijdens bemiddelde gesprekken met Hamas, dat de Israëliërs vasthoudt. Deze fase van de onderhandelingen in Qatar kan minstens twee weken duren, zeiden functionarissen die bekend waren met de gesprekken op maandag. De Israëlische delegatie op hoog niveau die bij de onderhandelingen betrokken is, wordt geleid door David Barnea, het hoofd van de Mossad, de beroemde Israëlische inlichtingendienst, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Israël is onder toenemende internationale druk komen te staan om een staakt-het-vuren in te voeren in de vijf maanden durende oorlog, die begon nadat Hamas Israël op 7 oktober had aangevallen, waarbij 1.200 mensen om het leven kwamen en ongeveer 250 anderen gegijzeld werden. De Israëlische regering streeft naar de vernietiging van Hamas, dat door Israël en de meeste van zijn bondgenoten als een terroristische organisatie wordt beschouwd.

Naast het aanbieden van een staakt-het-vuren in Gaza, zou Israël ook kunnen instemmen met de vrijlating van 400 Palestijnse gevangenen die in Israël worden vastgehouden in ruil voor 40 vrouwelijke, oudere en gewonde gijzelaars, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. Hamas eiste vorige week echter de vrijlating van meer dan 1.000 Palestijnen, waaronder ongeveer 100 die levenslange gevangenisstraffen uitzitten voor de moord op Israëliërs. In ruil daarvoor zouden naar verluidt veertig vrouwelijke, oudere en gewonde gijzelaars worden vrijgelaten, waaronder vijf vrouwelijke soldaten.

Het was maandag onduidelijk of de kloof tussen de twee eisen kon worden overbrugd, maar er was druk op Israël om compromissen te sluiten.

Hamas herinnert zich een overeenkomst uit 2011 waarbij de enige Israëlische defensiesoldaat Gilad Shalit werd vrijgelaten in ruil voor 1.026 Palestijnse gevangenen, waaronder Hamas’ huidige Gaza-chef Yahya Sinwar.

De Israëlische regering wordt geconfronteerd met binnenlandse en Amerikaanse druk om een staakt-het-vuren te aanvaarden, waarbij demonstranten in Tel-Aviv eisen dat premier Benjamin Netanyahu “meer doet” om de resterende gijzelaars te bevrijden. De Israëlische regering meent dat 34 gijzelaars zijn gedood, waardoor er nog steeds 100 gijzelaars in Gaza achterblijven.

Als beide partijen het eens worden over de vrijlating van veertig gijzelaars, zullen de volgende twee fasen in een breder plan voor de vrijlating van alle gijzelaars worden besproken, heeft Worthy Newspartner De Couturekrant vernomen.

De twee moeilijkste eisen van Hamas aan Israël zijn dat de IDF zich terugtrekt uit een corridor die zij ten zuiden van Gaza-stad heeft gecreëerd om te voorkomen dat Palestijnen terugkeren naar Noord-Gaza, meldden Israëlische media.

Bovendien heeft Hamas naar verluidt geëist dat Israël instemt met een permanent staakt-het-vuren tijdens de “tweede fase” van de deal. Dit zou plaatsvinden na het aanvankelijke staakt-het-vuren van zes weken en in ruil voor de vrijlating van de resterende mannelijke gijzelaars.

Israël zal ook een groot aantal Palestijnse veiligheidsgevangenen moeten vrijlaten in ruil voor de resterende mannelijke gijzelaars.

In de “derde fase”, waarin Israël de vrijlating eist van lichamen die in handen zijn van Hamas, “eist de terreurgroep overeenkomsten” over de “wederopbouw” van Gaza en het einde van “Israëls blokkade” op dit gebied, aldus Israëlische bronnen.