• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Bijbelse Esther inspireert tot vasten voor gijzelaars Hamas

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 maart 2024 - JERUZALEM – Geïnspireerd door de Bijbelse vrouw Esther, die het Joodse volk van uitroeiing heeft gered, heeft een groep Israëlische activisten er bij Joden over de hele wereld op aangedrongen om te vasten en te bidden voor de gijzelaars die nog steeds door Hamas in Gaza worden vastgehouden. Activisten zijn van plan om donderdag om 17.00 uur lokale tijd bijeen te komen nabij het Parijse Plein in Jeruzalem, en in Tel Aviv op een gebied genaamd ‘Hostages Square’ nabij het Tel Aviv Museum of Art, aldus de organisatoren.

Ze nodigden het publiek uit om zich bij hen aan te sluiten in “zowel vasten- als discussiekringen, meditatie, gebed en meer” voor de naar schatting 134 gijzelaars die nog steeds door Hamas worden vastgehouden. De ontvoerden, onder wie vrouwen en kinderen, behoorden tot de ongeveer 253 mensen die werden ontvoerd toen Hamas-strijders op 7 oktober Israël aanvielen, waarbij zo'n 1.200 mensen omkwamen, zeiden Israëlische functionarissen.

“Er heerst een gevoel van hulpeloosheid”, vertelde organisator Yotvat Fireaizen-Weil aan de Israëlische media. “We worden allemaal wakker en vragen ons af wat ze doormaken [in gevangenschap]. Hoe kan het Poeriem zijn als het nog oktober is?" zei Fireaizen-Weil. Het vasten op donderdag vindt plaats aan de vooravond van de jaarlijkse Joodse feestdag Poeriem, in Israël bekend als Ta’anit Esther, of het Vasten van Esther, wanneer veel religieuze Joden van zonsopgang tot zonsondergang vasten.

Het weerspiegelt het vasten dat Esther de Joden van de oude stad Susan vroeg te observeren voordat ze de koning smeekte om hen te redden van een slechterik die op zoek was naar hun uitroeiing, volgens het Bijbelboek Esther. Het Vasten van Esther wordt onmiddellijk gevolgd door Poerim, de Joodse feestdag ter herdenking van Esthers succesvolle petitie om het Joodse volk te redden van de dood door een ambtenaar van het Achaemenidische (of Perzische) rijk genaamd Haman.

Activisten die behoren tot een netwerk van Joodse leergemeenschappen in Israël, bekend als Mabua, zeiden dat het Boek van Esther hen inspireerde voor de mondiale vastendag voor alle Joden “ter wille van de gijzelaars” die door Hamas worden vastgehouden. “We vieren Poerim altijd vrolijk zonder altijd op de tekst te letten. Maar het is het verhaal van een Joods meisje dat wordt ontvoerd en zich op een vreemde plek bevindt”, benadrukt Fireaizen-Weil in zijn commentaar gepubliceerd door de krant The Jerusalem Post.

Hoewel Esther naar het paleis werd gebracht en van alle jonge vrouwen de favoriet van de koning was en tot ‘koningin’ werd uitgeroepen, had ze volgens bijbelse verslagen toestemming nodig om hem te ontmoeten en te pleiten voor het leven van haar volk. “Haar vrijheid is afgenomen en het is duidelijk wat ze doormaakt”, legt Fireaizen-Weill uit.

“Deelnemers hoeven ook niet te vasten en kunnen eenvoudig deelnemen door deel te nemen aan de activiteiten in Jeruzalem en Tel Aviv. Of zelfs gewoon door aan de gijzelaars te denken, waar ze zich ook bevinden”, voegde Fireaizen-Weil eraan toe.