• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Minister-president Rutte en minister Van Leeuwen naar China

    Minister-president Rutte en minister Van Leeuwen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengen dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2024 een bezoek aan de Volksrepubliek China. Het is een belangrijk bezoek om de diplomatieke en economische samenwerking tussen China en ons land te kunnen versterken.
Het bezoek start op dinsdag met een diner waarbij de minister-president en minister Van Leeuwen in gesprek gaan met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven over het handels- en investeringsklimaat in China. Onder de aanwezigen bevinden zich prominente bedrijven zoals Philips, Shell en Unilever, die elk hun eigen belangen en ervaringen in China hebben gedeeld, variërend van succesverhalen tot uitdagingen.

Woensdagmiddag wordt gesproken met president Xi Jinping en premier Li Qiang. Tijdens deze ontmoetingen zullen onder andere onderwerpen worden besproken als de bilaterale en economische betrekkingen, de oorlog in Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Naast deze geagendeerde onderwerpen komen er mogelijk specifieke deals of overeenkomsten aan bod die van invloed zijn op een goede samenwerking tussen Nederland en China.

Op woensdagochtend gaat de minister-president op de Universiteit van Peking tijdens een ‘collegetour’ in gesprek met Chinese studenten. De studenten zullen zeker een breed scala aan vragen stellen, over gevariëerde onderwerpen zoals economische samenwerking en culturele uitwisselingen. Aansluitend volgt een gesprek met een aantal Chinese studenten die Nederlandse taal en cultuur studeren en Nederlandse studenten die aan verschillende universiteiten in Peking studeren.

Dit levert ongetwijfeld  interessante inzichten op in de ervaringen en perspectieven van deze studenten op het gebied van internationale samenwerking en culturele diversiteit.(In verband hiermee kan het gebrek aan woonmogelijkheden in de omgeving van Nederlandse autoriteiten als onmiskenbaar terzijde wellicht toch moeten worden aangestipt. De Nederlandse universiteiten klagen steen en been daarover).

Aangezien internationale samenwerking echter een topprioriteit is in onze onrustige wereld bezoekt aan het begin van de middag de minister-president de wijk Dashilar waar hij zich op de hoogte stelt van de historie van deze wijk en in gesprek gaat met Chinese ondernemers. Hij zal daar ontdekken dat de Dashilar-wijk niet alleen een heel rijke geschiedenis heeft, maar ook een fantastisch startpunt is voor innovatie en ondernemerschap, waarbij lokale ondernemers zich richten op creatieve oplossingen voor zowel lokale als mondiale uitdagingen. Ook in ons land is daar een grote belangstelling voor en zijn start-ups en beginnende ondernemers volop bezig met hun spannende activiteiten.   .

Minister Van Leeuwen heeft op woensdagochtend een ontmoeting met de Chinese minister van Handel, Wang Wentao. Ze zullen spreken over economische mogelijkheden tot samenwerking, het belang van een gelijk speelveld en het belang van gelijke markttoegang. Tijdens deze ontmoeting werden specifieke kwesties besproken die relevant zijn voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in China, zoals tariefbelemmeringen en intellectueel eigendomsrecht. Vooral dit laatste onderwerp maakt duidelijk hoe invloedrijk het is in plaats van een competitieve houding aan te nemen bruggen te bouwen om samen doelen te verwezenlijken.

Het bezoek wordt afgesloten met een diner onder gastheerschap van premier Li Qiang. Naast de aanwezigheid van premier Li Qiang, werden er tijdens het diner traditionele Chinese gerechten geserveerd, waardoor er ook ruimte was voor culturele uitwisselingen en informele gesprekken tussen de delegaties om daarna vanuit diepere inzichten gezamenlijk een stip op de horizon te kunnen zetten.

PRESIDENT XI JINPING EN PREMIER LI QIANG ONTVANGEN WOENSDAG DE NEDERLANDSE BEZOEKERS IN DE CHINESE VOLKSREPUBLIEK ...

DAAR ZULLEN ZIJ GEZAMENLIJK DE VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN TOT EEN STERKERE SAMENWERKING DOORNEMEN ...