• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Poetin suggereert dat Oekraïne achter het bloedbad in Moskou zit

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 23 maart 2024 - MOSKOU/KIEV/BOEDAPEST – De Russische president Vladimir Poetin suggereerde dat Oekraïne betrokken was bij de schietpartij van vrijdag in een grote concertzaal in de buurt van Moskou, waarbij ten minste 135 mensen om het leven kwamen, ondanks dat Islamitische Staat (ISIS) de verantwoordelijkheid opeiste. voor het bloedbad. Poetin vertelde de natie dat Rusland gelooft dat het alle vier de mannen die de aanslag bij het stadhuis van Crocus hadden uitgevoerd, heeft aangehouden nadat ze op weg waren naar Oekraïne, waar ze zouden worden opgevangen, beschuldigingen die door Kiev werden ontkend.

Russische rapporten suggereerden dat de arrestaties plaats vonden in Bryansk, een regio ten zuidwesten van Moskou, vlakbij de grens tussen Rusland en Oekraïne. "Ze probeerden zich te verstoppen en gingen in de richting van Oekraïne, waar volgens voorlopige gegevens aan Oekraïense zijde een opening voor hen werd voorbereid om de staatsgrens over te steken. In totaal werden 11 mensen aangehouden," zei hij terwijl zijn land zich in diepe rouw dompelde.

De Oekraïense presidentiële adviseur, Mykhailo Podolyak, maakte duidelijk dat het Russische verslag van de gebeurtenissen niet overeenkwam met de werkelijkheid en zei dat de gezochte mannen op weg waren naar " verstopte grensovergangen waar actief gevochten wordt en waar elke meter is bezet door Russische veiligheidstroepen".
De opmerkingen van Poetin kwamen nadat de Islamitische Staatsgroep, ook bekend als ISIS, de schietpartijen had uitgevoerd in de concertzaal van Crocus, waar duizenden zich hadden verzameld voor een concert, zei de groep eerder.

De VS hadden gewaarschuwd voor een op handen zijnde terroristische aanslag meldde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant eerder, maar de Russische president Vladimir Poetin zou de inlichtingen niet serieus hebben genomen.

Poetin deed deze waarschuwingen af als een westerse provocatie, meldde het Russische staatsnieuwskanaal TASS op 19 maart. “Dit alles lijkt op regelrechte chantage en een intentie om onze samenleving te intimideren en te destabiliseren”, zei Poetin naar verluidt tijdens een Russische Federale Veiligheidsdienst - (FSB) bestuursvergadering.

De aanval vond drie dagen later plaats. Het Witte Huis zei dat het Rusland eerder deze maand had gewaarschuwd voor plannen voor een mogelijke aanval in Moskou gericht op ‘grote bijeenkomsten’.

Amerikaanse functionarissen zeiden vrijdag dat de Verenigde Staten in maart “inlichtingen hebben verzameld” dat Islamitische Staat-Khorasan, bekend als ISIS-K, de tak van de groep gevestigd in Afghanistan, een aanval op Moskou had gepland.

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de ‘plicht om potentiële doel

witten te waarschuwen’ voor gevaren wanneer ze hiervan op de hoogte zijn, hoewel het niet duidelijk was hoeveel er met Moskou werd gedeeld.

De Verenigde Staten hadden Iran gewaarschuwd voor een mogelijke aanval in aanloop naar dubbele bomaanslagen in januari waarbij tientallen mensen om het leven kwamen en honderden anderen gewond raakten tijdens een herdenkingsdienst voor de voormalige topgeneraal van Iran, Qassim Suleimani, die vier jaar eerder werd gedood door een Amerikaanse drone-aanval. Net als in Rusland eiste ISIS-K de verantwoordelijkheid voor die aanval op.

Op 7 maart waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Moskou dat haar personeel “berichten in de gaten hield dat extremisten op handen zijnde plannen hebben om zich te richten op grote bijeenkomsten in Moskou, inclusief concerten.”

De verklaring, die niets zei over de banden van de extremisten, waarschuwde de Amerikanen dat er in de komende 48 uur een aanval zou kunnen plaatsvinden. John F. Kirby, een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van president Joe Biden, vertelde verslaggevers dat het Witte Huis “op dit moment geen aanwijzingen had dat Oekraïne of Oekraïners erbij betrokken waren.”

Toch was Dmitri Medvedev, een voormalige Russische president en nu plaatsvervangend secretaris van de Russische Nationale Veiligheidsraad, één van de eersten die eind vrijdag suggereerde dat Oekraïne bij de aanval betrokken was.

Medvedev beloofde dat Rusland wraak zou nemen op degenen die achter de aanval zaten. “Als wordt vastgesteld dat dit terroristen van het Kiev-regime zijn, zal het onmogelijk zijn om hen en degenen die hen inspireren anders te behandelen”, zei hij, eraan toevoegend dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld “gevonden en genadeloos vernietigd zouden worden, net als terroristen. Dit geldt ook voor officiële figuren van de staat die zo’n slechte daad begaan.”

Kiev ontkende de beschuldigingen heftig en zei dat Rusland in het verleden geweld in eigen land heeft gebruikt als scharnierpunten in zijn oorlogen.

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken verwees naar explosies in appartementsgebouwen in Rusland in 1999, die de aanleiding vormden voor de tweede van de twee post-Sovjetoorlogen in de Russische regio Tsjetsjenië.

Een overloper van de Russische veiligheidsdienst gaf zijn dienst later de schuld van het plannen van de aanslagen om publieke steun te werven voor hernieuwde militaire actie in Tsjetsjenië, iets wat Moskou heftig ontkent.

De militaire inlichtingendienst van Oekraïne en de presidentiële adviseur, Mykhailo Podolyak, verwezen in hun verklaringen ook naar de bomaanslagen op appartementen als voorbeelden van het risico dat Rusland Oekraïne de schuld zou geven van de concertaanval.

Voorafgaand aan de Russische invasie van Oekraïne in 2022 beschuldigde Rusland Kiev ervan de auto van een leider van één van de door Rusland gecontroleerde staten in Oost-Oekraïne op te blazen en artillerie af te vuren op een chemische fabriek. Oekraïne ontkende in beide afleveringen betrokken te zijn bij deze aanslagen.

Toen de omvang van het bloedbad van vrijdag duidelijk werd, verklaarde Poetin dat zondag 24 maart een nationale dag van rouw zou zijn.

Rouwenden verzamelden zich al op veel openbare plaatsen in Rusland en in door Rusland bezette gebieden van Oekraïne, onder meer op de locatie van de aanval op de concertzaal van Crocus zelf.

Er werden mensen gezien die bloemen en kinderspeelgoed brachten naar een geïmproviseerd gedenkteken, te midden van berichten dat kinderen tot de vele slachtoffers behoorden.

Getuigen herinnerden zich dat aanvallers automatische vuurwapens gebruikten en explosieven gooiden, waardoor een brand ontstond die ervoor zorgde dat het dak van de concertzaal, althans gedeeltelijk, instortte.

Het gebeurde kort voordat de Russische progressieve rockband Picnic vrijdag een uitverkochte show voor duizenden mensen zou geven, zeiden Russische functionarissen.