• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël en de VS veroordelen het bloedbad in Moskou en anderen

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 maart 2024 - WASHINGTON/JERUZALEM/MOSKOU/BOEDAPEST – Israël, de Verenigde Staten, samen met de door de VS geleide militaire NAVO-alliantie en de Europese Unie hebben de terroristische aanslag in Rusland veroordeeld, waarbij minstens 135 mensen omkwamen, waaronder kinderen. “Bedroefd door de tragische gebeurtenissen van vanavond in Moskou. Onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers en naar alle getroffenen”, zei minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz op het sociale mediaplatform X.

Terwijl de VS verontwaardigd zijn over de Russische invasie van Oekraïne, deed Washington ook zijn uiterste best om condoleances te betuigen na de schietpartij in de Crocus City Hall bij Moskou, waarvoor de Islamitische Staatsgroep, oftewel ISIS, de verantwoordelijkheid opeiste. Woordvoerder van het Witte Huis, John Kirby, zei: “De beelden zijn gewoon verschrikkelijk en heel moeilijk om naar te kijken. En onze gedachten zullen uiteraard bij de slachtoffers van deze verschrikkelijke, verschrikkelijke schietpartij zijn.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken hekelde de dodelijke aanval en zei dat Washington ‘terrorisme in alle vormen’ veroordeelt. “Wij betuigen ons diepste medeleven aan de families en dierbaren van de doden en allen die getroffen zijn door deze gruwelijke misdaad. Wij veroordelen het terrorisme in alle vormen en zijn solidair met het Russische volk in het verdriet om het verlies aan mensenlevens als gevolg van deze gruwelijke gebeurtenis”, aldus Blinken in gepubliceerd commentaar. Hij sprak een dag nadat gewapende mannen het vuur openden op concertbezoekers en de zaal in brand staken tijdens een van de dodelijkste aanslagen in Rusland in decennia.

Een in Afghanistan gevestigd filiaal van ISIS, dat actief is geweest in Afghanistan en Iran, werd in verband gebracht met de aanval. In een televisietoespraak tot de natie noemde de Russische president Vladimir Poetin de aanval een ‘barbaarse terroristische daad’, terwijl hij zondag een nationale dag van rouw uitriep. Hij suggereerde dat Oekraïne een rol speelde bij de aanval, terwijl de beschuldigingen door Kiev werden ontkend.

Naast de VS zei NAVO-woordvoerder Farah Dakhlallah dat de militaire alliantie de aanval “ondubbelzinnig” veroordeelt. “Niets kan zulke gruwelijke misdaden rechtvaardigen. Onze diepste condoleances aan de slachtoffers en hun families”, zei ze op X, voorheen bekend als Twitter.

Deze woorden werden herhaald door de uit 27 landen bestaande Europese Unie, die zei “geschokt en geschokt” te zijn door de aanval.

“De EU veroordeelt elke aanval op burgers. Onze gedachten zijn bij al die getroffen Russische burgers”, voegde een EU-woordvoerder eraan toe. Ook Ursula von der Leyen, uitvoerend voorzitter van de Europese Commissie, veroordeelde de aanval.

In EU-lidstaat Frankrijk liet president Emmanuel Macron weten dat hij “de door Islamitische Staat opgeëiste terroristische aanval krachtig veroordeelt” in een verklaring van het Elysée-paleis.

“Frankrijk betuigt zijn solidariteit met de slachtoffers, hun geliefden en het hele Russische volk”, aldus het rapport.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei: “De beelden die uit Moskou komen zijn verschrikkelijk”, en voegde eraan toe dat “licht moet worden geworpen op deze verfoeilijke daden.”

Duitsland, de grootste economie van de EU, deelde deze gevoelens.

“De beelden van de gruwelijke aanval op onschuldige mensen in het Crocus-stadhuis bij Moskou zijn gruwelijk”, aldus het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. “De achtergrond hiervan moet snel opgehelderd worden. Ons diepste medeleven gaat uit naar de families van de slachtoffers.”

“Wij veroordelen de verschrikkelijke terroristische aanslag op onschuldige concertbezoekers in Moskou. Onze gedachten zijn bij de families van de slachtoffers en alle gewonden”, schreef bondskanselier Olaf Scholz op X.

De Italiaanse premier Giorgia Meloni veroordeelde wat zij noemde een ‘afschuwelijke terreurdaad’.

“De gruwel van de massamoord op onschuldige burgers in Moskou is onaanvaardbaar”, zei Meloni, die haar “volledige solidariteit met de getroffen mensen en de families van de slachtoffers uitdrukte.”

De Hongaarse premier Viktor Orbán, een van Europa’s meest pro-Russische leiders, betuigde zijn “diepste medeleven” aan het Russische volk voor de “gruwelijke terroristische aanslag”. “We bidden voor de families van de slachtoffers!” schreef hij op X.

België, Griekenland, Spanje, Denemarken, Finland en Zweden behoorden tot andere EU-landen die soortgelijke emotioneel geladen verklaringen uitten, samen met Noorwegen.
Polen, dat de Russische acties in Oekraïne vaak heeft veroordeeld, zei echter bij monde van zijn minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz dat Polen “de situatie voortdurend al in de gaten hield” vanwege veiligheidsproblemen.

“Ik heb contact met de generale staf van het Poolse leger, alle diensten en onze bondgenoten. We analyseren deze situatie in termen van de mogelijke impact ervan op de veiligheid van Polen.”

Het IJslandse ministerie van Buitenlandse Zaken schreef over X: “De terroristische aanslagen in Moskou zijn afschuwelijk – aanvallen gericht tegen burgers kunnen nooit gerechtvaardigd worden. Wij veroordelen terrorisme in alle vormen en uitingen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.”

De Palestijnse Autoriteit veroordeelde ook de aanval en “bevestigde haar solidariteit en steun voor het Russische leiderschap en de bevriende bevolking van Rusland, waarbij ze haar enthousiasme voor stabiliteit in de bevriende Russische Federatie benadrukte”, aldus het officiële persbureau Wafa.

In Syrië, waar Rusland een sterke militaire aanwezigheid heeft, veroordeelde het ministerie van Buitenlandse Zaken “in de krachtigste bewoordingen de laffe terroristische aanval … die komt na de grote successen die het bevriende Russische volk heeft geboekt”, eraan toevoegend dat “Syrië de noodzaak benadrukt van intensivering van de mondiale inspanningen om dergelijke bloedbaden het hoofd te bieden en de daders voor het gerecht te brengen.

Ook in het Midden-Oosten drukken de Verenigde Arabische Emiraten “hun krachtige veroordeling uit van deze criminele daden, en hun permanente afwijzing van alle vormen van geweld en terrorisme die tot doel hebben de veiligheid en stabiliteit te destabiliseren en die in strijd zijn met het internationaal recht”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. .

De kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Salman, heeft ook zijn medeleven betuigd aan Poetin, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. “De kroonprins heeft deze criminele daad krachtig veroordeeld en zijn diepste medeleven en oprechte medeleven betuigd aan de president, de families van de slachtoffers en het volk van de Russische Federatie, en wenste de gewonden een spoedig herstel.”

Bovendien veroordeelt Egypte “het schietincident krachtig”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken daar. “De regering en het Egyptische volk betuigen hun oprechte medeleven en medeleven aan de regering en het Russische volk in deze pijnlijke tragedie en aan de families van de slachtoffers, en wensen hen een spoedig herstel voor alle gewonden.”

In China, dat nauwe banden onderhoudt met Rusland, heeft president Xi Jinping ook zijn “condoleances” aan Poetin gestuurd. Xi “benadrukte dat China zich verzet tegen alle vormen van terrorisme, de terroristische aanval krachtig veroordeelt en de inspanningen van de Russische regering om de nationale veiligheid en stabiliteit te waarborgen krachtig steunt”, aldus de Chinese staatsmedia.

Elders in Azië zei de Indiase premier Narendra Modi: “Wij veroordelen met klem de gruwelijke terroristische aanslag in Moskou. Hij voegde eraan toe: “Onze gedachten en gebeden zijn bij de families van de slachtoffers. India is solidair met de regering en de bevolking van de Russische Federatie in dit uur van verdriet.”

Het Maleisische ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het “zijn standpunt bevestigt in het afwijzen van terrorisme en gewelddadig extremisme in alle vormen en uitingen.

“Maleisië blijft de dringende noodzaak onderstrepen van een gezamenlijke internationale inspanning om de plaag van het terrorisme op een alomvattende en effectieve manier uit te bannen”, aldus het land in een verklaring.

En het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het de aanval “sterk” veroordeelde. “Japan betuigt zijn oprechte medeleven aan de nabestaanden en betuigt zijn oprechte medeleven met degenen die gewond zijn geraakt.”

Bij de Verenigde Naties zei de VN-Veiligheidsraad dat hij “in de krachtigste bewoordingen de gruwelijke en laffe terroristische aanval” op de concertzaal van Crocus in de noordelijke buitenwijk Krasnogorsk van Moskou veroordeelde.

“De leden van de Veiligheidsraad onderstreepten de noodzaak om daders, organisatoren, financiers en sponsors van deze laakbare terreurdaden ter verantwoording te roepen en voor het gerecht te brengen.”

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, die op bezoek is aan de grens van Egypte met de Gazastrook, veroordeelde de aanval op de concertzaal ‘krachtig’.

“Wij beschouwen de aanval die in Moskou plaatsvond als absoluut ondraaglijk, en we moedigen alle landen aan om met elkaar samen te werken om ervoor te zorgen dat ISIS [ISIL] nergens anders ter wereld het vermogen zal hebben om toe te slaan”, zei hij tegen verslaggevers. .

De VN-chef benadrukte dat Islamitische Staat “een terroristische organisatie is die in verschillende delen van de wereld actief is en een zeer ernstige bedreiging voor ons allemaal vormt.” “[Het] moet met vastberadenheid worden bestreden, met veel internationale samenwerking”, benadrukte hij.

Turkije, dat had geprobeerd te bemiddelen tussen Rusland en Oekraïne, uitte ook zijn bezorgdheid. “Wij veroordelen krachtig deze gruwelijke terroristische aanval gericht op onschuldige burgers”, zei president Recep Tayyip Erdogan tijdens een openbare bijeenkomst in de hoofdstad Ankara. “Terrorisme is onaanvaardbaar, ongeacht van wie het afkomstig is of wie de dader is.”

Erdogan legde uit dat Turkije de pijn van Rusland deelde en voegde eraan toe: “We zullen blijven vechten tegen terreur, de gemeenschappelijke vijand van de mensheid.” De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron was het daarmee eens en zei dat Groot-Brittannië “in de krachtigste bewoordingen de dodelijke terroristische aanval” veroordeelde.

“Wij bieden onze oprechte condoleances aan en betuigen ons diepste medeleven met de families van de vele slachtoffers.” De Cubaanse president Miguel Diaz-Canel zei: “Cuba veroordeelt de gruwelijke terroristische daad die in Moskou heeft plaatsgevonden. Onze oprechte condoleances aan de regering en het volk van Rusland.”

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil benadrukte dat hij “onze krachtigste veroordeling wilde uiten over de gewapende aanval die vandaag op burgers is uitgevoerd in Moskou in het expositiecentrum Crocus City Hall.” De minister voegde eraan toe: we betuigen onze condoleances aan de families van de slachtoffers en we zijn solidair met de Russische regering.

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa schreef op X: “We zijn diep bedroefd en we betuigen ons medeleven aan het Russische volk na de tragische terreuraanslag waarbij zoveel mensen omkwamen. Ik zal met president Poetin praten om onze condoleances over te brengen.”

OVERAL TER WERELD SPREKEN REGERINGEN NAMENS HUN LAND HUN ONTZETTING UIT OVER DE AANSLAG IN DE CONCERTZAAL VAN CROCUS IN RUSLAND ... 

ER WORDT DIEP MEEGELEEFD MET DE SLACHTOFFERS EN GETROFFENEN VAN DE DODELIJKE SCHIETPARTIJ ...