• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Haagse ROC Mondriaan won 5 medailles

  DEN HAAG - Blikken van triomf verschijnen op de gezichten van de studenten van het Haagse ROC Mondriaan want zij hebben allemaal een belangrijke periode kunnen afronden. Sommigen geven elkaar een high-five of vallen verbaasd of verlegen bijna van het podium als ze zelfs ook nog een medaille hebben mogen ontvangen voor een prima of zelfs voortreffelijke prestatie.
Bij ROC Mondriaan volgen bijna 20.000 studenten ruim 260 mbo-opleidingen op 26 scholen en campussen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk. Ruim 5500 volwassen cursisten volgen educatie en volwassenenonderwijs.

Maar liefst vijf medailles wonnen studenten van ROC Mondriaan afgelopen vrijdag tijdens de landelijke vakwedstrijden om de beste van Nederland te worden. Vakmensen zijn de motor van Nederland en de talenten in het beroepsonderwijs zijn onmisbaar voor de toekomst van de mensen die er afhankelijk van zijn. Talenten die rechten studeren of sociaal werk willen gaan doen, facilitaire medewerker of bij bouwen, wonen en onderhoud één van e broodnodige vakmensen willen worden ... het vakmanschap in de modewereld of leisure en hospitality of andere mooie vakken studeren zijn blij met een diploma op zak want dan weet je dat je echt iets kúnt om trots mee verder te gaan.

Al tijdens de studie wordt er heel wat onderlinge strijd geleverd om het nog beter te kunnen doen dan anderen. Soms lukt dat ook en soms niet maar het blijft een fascinerende klus om je ambities en dromen zo veel mogelijk waar te kunnen maken. En Skills The Finals, het jaarlijkse NK vakmanschap in het (v)mbo, is hét podium om dat te laten zien en te aanschouwen. Het evenement vond plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten streden tijdens dit evenement van WorldSkills Netherlands om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. 

Bij Skills Talents en Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo. In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gingen 40.000 leerlingen en studenten uit heel Nederland afgelopen jaar de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de ruim 60 finalewedstrijden van Skills The Finals. Maar liefst vijf medailles wonnen studenten van ROC Mondriaan afgelopen vrijdag tijdens de landelijke vakwedstrijden om de beste van Nederland te worden.

Team Mechatronica Daan Kluiters (18) uit Delft en Jaro Velterop (18) uit Den Haag werden de besten van Nederland en gingen er met goud vandoor: ‘’Het is geweldig, nu mogen we ook naar het WK!’’, aldus de twee technische toptalenten.

Ook Chinouk Martodihardjo (19) uit Berkel en Rodenrijs won goud in de categorie Fashion Junior Stylist: ‘’Ik ben héél, héél blij, het waren enorm chaotische dagen maar ik heb ervan genoten en het resultaat is bijna niet te geloven!’’

De derde gouden medaille ging naar team Leisure & Hospitality, Mika Moorman (21) uit Leiden en Anja van Lier (20) uit Kwintsheul. ‘’Het was een overweldigende ervaring, om nooit te vergeten,’’ aldus de twee kersverse kampioenen van Nederland.

De twee bronzen medailles gingen naar Naina Kraaijeveld (17) uit Naaldwijk in de wedstrijddiscipline Onderwijsassistent: ‘’Ik ben hartstikke blij met mijn podiumplaats!’, aldus Naina.

Het team Bouw, Wonen, Onderhoud van de Entreeopleiding behaalde ook een bronzen medaille. Anthony Rosa Doval (26) en Seare Beyan Okbay (17) beiden uit Den Haag waren overdonderd door het resultaat: ‘We hebben ons best gedaan en zijn supertrots dat we een medaille hebben!’’

Een deel van de winnaars neemt deel aan internationale vakwedstrijden tijdens World Skills van 10 t/m 15 september 2024 in de Franse stad Lyon. Het is wel fantastisch als je dat wat je leerde op een verrassende wedstrijd in september in Lyon ook nog eens mag laten zien.

Maar het ware vakmanschap houdt natuurlijk nooit op. Er zullen altijd weer nieuwe methodes en oplossingen gevonden worden. Met een goede basis zijn de afgestudeerden straks klaar voor nieuwe avonturen waarbij je later weer op allerlei momenten gebruik van je vakkennis kunt maken.