• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Indonesië normaliseert de betrekkingen met Israël’

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 15 apri 2024 - JAKARTA/JERUZALEM – Indonesië, 's werelds grootste moslimland, gaat de betrekkingen met Israël normaliseren, hebben goed geïnformeerde Israëlische bronnen onlangs laten weten.Secretaris-generaal Mathias Cormann van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) informeerde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz over de plannen van Indonesië, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.Katz bedankte de OESO in een brief aan de OESO van 10 april. "Ik deel uw verwachting dat dit proces een keerpunt zal zijn voor Indonesië. Ik kijk uit naar een positieve verandering in het beleid van Indonesië in het algemeen en ten opzichte van Israël in het bijzonder, met name het afzien van zijn discriminerende beleid ten opzichte van Israël en het aangaan van bilaterale diplomatieke betrekkingen," voegde hij eraan toe in de brief die door Israëlische media werd gepubliceerd.

Normalisatie tussen Indonesië en Israël was al lang gepland, maar werd buitenspel gezet na het uitbreken van de oorlog in Gaza, nadat Hamas Israël op 7 oktober had aangevallen. Toch zijn nauwere banden tussen de twee landen noodzakelijk nu Indonesië het 39e lid van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) wil worden. Voor het lidmaatschap van de OESO is de instemming nodig van alle OCED-landen, inclusief Israël, dat zich in 2010 bij de club heeft aangesloten.

Christenen in Indonesië behoorden tot degenen die deze stap verwelkomden. Vertegenwoordigers van de christelijke minderheid in Indonesië vertelden Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat ze boos waren over de spanningen van hun land met Israël. “Het was altijd ingewikkeld voor ons om naar Israël te reizen. Maar ik was zo blij dat ik de Joodse natie kon bezoeken via een kerkgroep met mijn kinderen die daar in de Jordaan gedoopt waren”, vertelde een christelijke moeder aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.
Christenen, die een minderheid vormen in Indonesië, hebben gebeden voor Israël en ook specifiek voor het Joodse volk, onder andere in huisgroepen, vertelden organisatoren.
Onder de aftredende Indonesische president Joko Widodo tolereerde Indonesië rustige contacten op laag niveau met Israël, voornamelijk op het gebied van handel en toerisme, hoewel christenen aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vertelden dat het ingewikkeld was om een visum te verkrijgen.

Zelfs zonder officiële connecties bedraagt de directe en indirecte handel tussen Israël en Indonesië ongeveer 500 miljoen dollar per jaar, vertelde Rebecca Zeffert, uitvoerend directeur van het Israel-Asia Center, in 2022 aan de krant The Times of Israel.

Maar hoewel de twee landen in stilte samenwerkten, bleven ze vaak diplomatieke vijanden op het internationale toneel.

Het Indonesische leiderschap had geweigerd de banden aan te halen totdat er een onafhankelijke Palestijnse staat was opgericht en was een groot voorstander van de Palestijnen.
Er waren ook anti-Israël demonstraties in Indonesië, evenals recente oproepen van moslims om Israëlische producten en bedrijven te boycotten, wat toegewijde christenen en de kleine Joodse gemeenschap van streek maakte.

In maart vorig jaar werd het land ontheven van zijn rol als gastheer van de wereldkampioenschappen voetbal voor mannen onder 20 jaar, vanwege massaal binnenlands verzet tegen de deelname van een Israëlisch voetbalteam aan het toernooi.

Widodo veroordeelde ook het geweld in Gaza en drong er bij de partijen op aan “escalatie te stoppen, het gebruik van geweld te stoppen, zich te concentreren op humanitaire kwesties en de wortel van het probleem op te lossen, namelijk de Israëlische bezetting van Palestina.”

In januari heeft Jakarta een zaak tegen Israël aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Het steunde de beschuldiging van “genocide” van Zuid-Afrika bij dat hof vanwege de oorlog van Israël tegen Hamas in Gaza.

Israël heeft de beschuldigingen ontkend en Hamas de schuld gegeven van het gerapporteerde hoge aantal burgerslachtoffers in Gaza.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweert dat er meer dan 33.000 Palestijnen zijn omgekomen sinds het begin van de oorlog in oktober vorig jaar, maar die cijfers zijn moeilijk te verifiëren.

Hamas-strijders doodden op 7 oktober ongeveer 1.200 mensen in Israël en ontvoerden ongeveer 253 anderen in wat werd beschreven als de ergste wreedheid tegen Joden sinds de Holocaust, of Shoah.

Christenen hebben tegenover Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant duidelijk gemaakt dat zij hopen dat de het herstellen van de contacten de spanningen tussen Israël en Indonesië, waar zo'n 280 miljoen mensen wonen, zal verminderen.

Het zou ook de bekroning zijn van een proces dat begon onder president Donald J. Trump, die wilde dat Indonesië zich zou aansluiten bij de historische ‘Abraham-akkoorden’. De regering-Trump beloofde Jakarta een miljard dollar om zich aan te sluiten bij de akkoorden over het herstel van de relatie tussen Israël en voormalige vijanden, volgens Israëlische bronnen die bekend zijn met de gesprekken.

Plannen voor de twee landen om de betrekkingen te verbeteren werden onder de regering van de Amerikaanse president Joe Biden voortgezet tot de Hamas-aanval van 7 oktober.

Ze zijn deze winter nieuw leven ingeblazen via het OESO-lidmaatschapsproces, bevestigden functionarissen.
Israëlische media merkten al tekenen van een verbetering van hun relatie toen Israël Indonesië toestond om deel te nemen aan humanitaire luchtdrops in Gaza, een stap die het Turkije, waarmee het diplomatieke banden heeft, had geweigerd.