• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Niet alleen vrouwen gediscrimineerd bij werk voor BBC

Vrouwen die bij de actualiteitenrubrieken en nieuwsprogramma’s van de Britse omroep BBC werken, krijgen regelmatig te maken met pesterijen, discriminatie en onheuse bejegening. Daardoor werken er relatief weinig vrouwen bij deze programma’s. Dat klopt allemaal en dat schrijft het Britse Hogerhuis in een vernietigend rapport (PDF). Het Hogerhuis stelt vast dat de omroep een informeel beleid hanteert waarbij oudere vrouwen van het scherm geweerd worden. De BBC spreekt de beschuldigingen tegen en vindt dat er juist beleid is om vrouwen te stimuleren carrière te maken binnen de omroep. Nouja... Er werken ook vast wel mannen en vrouwen die niet willen discrimineren bij deze omroep.

Maar net als bij nieuwsdiensten en andere mediadiensten ook in ons land zijn er heel veel enthousiaste mensen die graag zelfs voor een minimum aanbieden hiervoor te werken en daarvoor zijn maar een handvol banen beschikbaar. Wie er toch in slaagt zich op de een of andere wijze te handhaven binnen deze circuits krijgt ook in ons land vaak te maken met angstige mensen die bang zijn door anderen met meer capaciteiten gemakkelijk vervangen te worden. Ook veel mannen worden daardoor de dupe van minachtend gerdrag en leugenachtig geroddel of achterbakse manoeuvres.

Het is niet voor niets dat diegenen die zich wel blijken te kunnen handhaven over een gigantische olifantshuid en de kracht om je zo nodig slim te kunnen verweren dienen te beschikken. Het buitensluiten van oudere vrouwen lukt echter wat makkelijker omdat de hele samenleving gebaseerd is op het vieren van de jongere generatie en het respecteren van de middelgeneratie die voor kost en inwoning van de kinderen moet zorgen.
Veel ouderen worden ook poeslief maar onmiskenbaar duidelijk naar de achtergrond verwijderd op het maatschappelijke vlak en hun schat aan ervaring wordt achteloos in de stortkoker weggesmeten.
Zij zouden daarentegen naast de mensen die nu in het middelpunt van het sociale leven staan juist nog kunnen zorgen dat anderen niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden door dezelfde fouten als hun voorgangers te maken.
Het discrimineren van oudere vrouwen is echter het topje van een ijsberg die veel veelomvattender is. Ook mannen kunnen door arrogante types met slinkse streken uit een welverdiende positie worden weggewerkt. Het gebeurt vaak wat makkelijker bij vrouwen omdat vrouwen vaak minder goed tegen de hun te beurt gevallen nare behandeling opgewassen zijn.

Het komt namelijk ook vaak voor dat zij zowel tijdens hun werk als binnen hun gezin of familieleven juist in dezelfde moeilijke periode op zogenaamd welmenende maar in feite afbrekende theorietjes van anderen worden getrakteerd. Iedereen voelt zich na een zekere tijd wel ergens schuldig over. Niemand doet alles perfect. En soms moet en kun je iets veranderen. Daar is niets mis mee. Maar je bepaalt zelf wat je waard bent. Fouten maken komt nu eemaal ook voor.  Probeer bepaalde zaken recht te zetten of accepteer het dat je niet volmaakt bent of zult zijn. Doe het gewoon later beter.