• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Google hoeft zoekresultaten niet te verwijderen

De voorzieningenrechter heeft een Aalsmeerder geen gelijk gegeven nadat hij eiste dat bepaalde publicaties door Google zouden worden verwijderd. Hij heeft last van negatieve publicaties op internet, waarin hij ten onrechte bestempeld wordt tot (ex) crimineel en iemand die diploma’s en titels verzint. Heel akelig.

Dat belemmert hem om maatschappelijk goed te functioneren en een job te krijgen. Zoiets is natuurlijk heel erg voor iemand die misschien (of juist niet) op één of andere manier fouten heeft gemaakt waar hij of zij dan nog een heel leven door achtervolgd wordt. Dat kan iedereen meemaken al wens je het niemand toe.

De voorzieningenrechter oordeelt dat de Aalsmeerder recht heeft op verwijdering van de zoekresultaten als er sprake is van onverenigbaarheid met de Wet bescherming persoonsgegevens. "Van onverenigbaarheid is sprake als de zoekresultaten ontoereikend, niet ter zake dienend of bovenmatig zijn (zoals bepaald in het Costeja-arrest). Daarvan was in dit geval geen sprake."

De man stelde eenvoudig aan te kunnen tonen dat hij is afgestudeerd, maar in het kort geding zijn geen kopieën van officiële documenten ingebracht. Op een website heeft hij wel diverse scans van documenten geplaatst, maar een bewijs dat hij aan een universiteit is afgestudeerd ontbreekt.

De rechter kan zich voostellen dat de Aalsmeerder niet blij is met de publicaties. Dit betekent echter niet dat dat voldoende reden is om de zoekresultaten te verwijderen.
Het staat de man vrij om juridische stappen te nemen tegen de personen en organisaties van de publicaties. En dat is natuurlijk een gebed zonder eind. Ergens zal het volgens de wet best helemaal kloppen maar mensen zijn nooit volmaakt.

Je zal zelf maar eens met mensen te maken krijgen die iets van jou abusievelijk fout interpreteren of met personen die je wensen te beschadigen. Nogmaals: iedereen maakt wel eens een fout. Anders behoor je nu al tot het gilde van de engelen. Het kan ook zijn dat je heus wel iets verkeerds hebt gedaan maar later opnieuw beter wil starten. Hoe kan je dan over al die jarenlange boze berichtgeving over jouw doen en laten heen komen?

Enerzijds maken we zelf het schilderij van onze activiteiten op Google. Anderzijds kan dat beeld ons ook jarenlang beschadigen. Google is weliswaar gewoon een digitaal rijk wat neutraal probeert te functioneren binnen aanvaardbare grenzen. Maar zo langzamerhand is dit in principe onbewuste digitale robotachtige rijk verheven tot extra-rechter buiten de wet om. Is dat niet raar?

Je zal bijvoorbeeld maar een fijn hotel hebben en zich ernstig misdragende gasten die jouw bedrijf achteraf met allerlei toeren gaan zwart maken op internet. Natuurlijk kan je dan overal een rechtszaak van maken maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? Of je bent een hard knokkende BN-er waarvan opzettelijk lelijk makende foto's worden gepubliceerd.

Zou het niet wenselijk zijn hiervoor ooit andere regels te kunnen ontwerpen?  Het is ook zo zielig hoe jongeren soms door bepaalde internetberichten worden getroffen. Het wordt toch hoog tijd dat hierover serieus wordt nagedacht.  

ILLUSTRATIE: ... "HEB JE GELEZEN OP GOOGLE WAT HIJ 17 JAAR GELEDEN HEEFT GEFLIKT? ..."