• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Theo Robert liet Splash Amsterdam aan ons na

  AMSTERDAM - Veel familieleden en vrienden hebben Theodorus Johannes Robert begeleid op zijn laatste droeve tocht. Bij zijn afscheid bleek in de afgeladen Duif op de Prinsengracht hoezeer hij wordt gemist. Theo Robert werd ook zeer gewaardeerd door zijn familie en is heel onverwacht vroeg jammerlijk in zijn vaart gestuit. Dat brengt een leegte mee maar zijn voorbeeld telt blijvend mee.

Een kort onverwacht ziekbed door een tumor maakte een verdrietig einde aan zijn levensreis. Van 1952 tot 2017 heeft deze stoere Amsterdammer geleefd en door keihard werken de hoofdstad verrijkt met een sportschool die zijn weerga niet kent. Splash Health Clubs is bij veel Amsterdammers meer bekend van de vroegere lokatie de Looiersgracht maar vormt momenteel een 'tweede thuis' en een vast 'steunpunt' voor veel mensen die niet alleen willen trainen maar tevens de ongekend goede sfeer in deze sportschool willen meemaken.

Splash werd in 1985 opgericht door Jacob Gelt Dekker en trok aanvankelijk veel van zijn homosexuele vrienden. In 1993 nam Theo Robert de onder zijn leiding welhaast bij velen in binnen- en buitenland beroemd geworden sportschool over. Zijn zakelijkheid in combinatie met zijn brede creatieve inslag zorgde voor een onverzettelijke houding om met zijn bedrijf mee te gaan en te antwoorden op de veranderende eisen van de sporters binnen de tijd.

De hoge kwaliteit van de groepslessen van Splash staan in Amsterdam en ver daarbuiten bekend als de beste en meest vernieuwende in de branche.

Alex Blanchard, bokstrainer en voormalig Europees kampioen die werkt in de sportschool kent Theo Robert al vele jaren. "Een fitte eerlijke jongen,"zegt hij. "Theo had karakter en discipline. En hij bleef ook positief tijdens zijn ziekbed." Ook fitnesstrainer Alejandro Alfarez toont onverbloemd zijn waardering. "Je wist exact wat je aan Theo Robert had. Een doorzetter die je precies liet weten waar hij het wel maar ook waar hij het niet met je eens was."

Robert laat twee kinderen na die net als hun moeder Astrid hun markante man en vader Theo Robert zeer zullen missen.

Maar Splash blijft een plek waar tolerantie, respect voor diversiteit en een open mind centraal staan. Astrid, de vrouw van Theo Robert heeft hem nog voor hij heenging beloofd Splash door te zetten. Met de steun en support van manager Marc Haasjes en de hulp van haar zoon die vastberaden is -als hij zijn opleiding heeft voltooid- in de voetsporen van zijn vader voort te gaan.

FOTO: THEO ROBERT IN 2005