Phia Baruch: Nieuwe kattennamen ‘Biertje’ en “Wifi’

  AMSTERDAM - 28 januari 2022 - Nederland heeft afgelopen jaar massaal een kat aangeschaft en kiest weer voor dezelfde kattennamen, maar ook nieuwkomers zijn gesignaleerd zoals ‘Biertje’ en “Wifi’. Bijgaande foto toont overigens de eigenzinnige redactiekat Mowgli die aanvankelijk in een heel goed huis woonde maar daar vertrok omdat het dominante heerschap betere kansen kreeg om een grote katlievende crew te domineren.

Gelukkig zijn er in zijn vroegere huis nieuwe 'schatten van katten' terug gekomen want zoals iedere kattenbaas of bazin heel goed weet: met katten valt niet te spotten. Daarom worden er ook vaak heel bijzondere namen aan de katten gegeven.

Net als in 2021 zijn de populairste kattennamen óók dit jaar Simba en Luna. Dat meldt Petplan de grootste huisdierenverzekering wereldwijd die ook samenwerkt met dierenartsen. De nieuwe baasjes - bazinnetjes - kozen dus  voor bekende kattennamen die al jarenlang in de top 10 staan. Simba blijft de populairste naam voor katers en Luna voor poezen.

Petplan, een huisdierenverzekeraar die ruim 60% meer katten verzekerd zag worden ten opzichte van 2020, voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Vandaag maakte deze organisatie de populairste kattennamen van 2021 bekend.

Gebaseerd op data van ruim 16.000 kattenbaasjes die bij hun geregistreerd staan wat misschien het beste te vergelijken is met een soort burgerlijke stand voor dieren.

Het blijkt dat mensen een bepaalde voorkeur voor sommige leuke namen blijven behouden. Top 3 kattennamen katers 2021:
1. Simba -  2. Tommy - 3. Max

Top 3 kattennamen poezen 2021:
1. Luna - 2. Nala - 3. Bella

Ook dit jaar moet Luna genoegen nemen met een zilveren plak en Nala met een bronzen. Bij de overige namen in de top 10 is het stuivertje wisselen: Lola, Charlie en Gizmo moeten plaatsmaken voor Coco, Loki en Mia.

Top 10 kattennamen 2021:

1. Simba - 2. Luna - 3. Nala

4. Bella -  5. Tommy - 6. Coco

7. Pip - 8. Max - 9. Loki

10. Mia