11e Cool Event Scheveningen trok ... 150.000 bezoekers

b_250_200_16777215_00_images_ijssculptuur18.jpg  SCHEVENINGEN - Het afgelopen weekend trok de 11e editie van Cool Event Scheveningen op de schaatsbaan op het Kurhausplein 150.000 bezoekers. Zij genoten van de Ice Expo op het strand en natuurlijk n iet minder van de Roetsjbaan op de boulevard naast de Pier. De Ice Expo was dit jaar een stuk groter dan vorig jaar en het thema ‘Feest aan Zee- 200 jaar Badplaats’ viel goed in de smaak!

"Mede dankzij de fijne samenwerking met onze partners hebben we weer heel veel mensen kunnen laten genieten van de talloze activiteiten van het Cool Event’’, zegt Sainah Reis, medeorganisator van Cool Event Scheveningen.

Op 6 januari 2018 was het Cool Event tevens gastheer van het NK Ice Carving. Behalve de schaatsbaan, extra grote Ice Expo en Roetsjbaan, konden bezoekers dit jaar bovendien nog genieten van activiteiten als een bootcamp op de schaatsbaan. EenIce Challenge in de Ice Expo, een modeshow op het ijs en de KNSB schaatsclinic. Dat werd gecompleteerd met de Icebyke Challenge en een demo Freestyle Ice Skating.

De volgende editie van het Cool Event staat vooralsnog gepland voor 10 november 2018 t/m 13 januari 2019.

Het is zo langzamerhand een mooie traditie van Scheveningen waar Cool Event Scheveningen iedere winter de Haagse badplaats omtovert in een winterparadijs waarin allerlei leuke, spannende en kunstzinnige events te beleven zijn. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers daarvoor ieder jaar de handen ineen om dit allemaal mogelijk te maken.

Bijzonder dit jaar was de samenwerking met stichting Feest aan Zee - 200 jaar badplaats. Daarnaast wordt Cool Event mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, BKS Parking, Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, Belangenvereniging Kurhausplein en Palace Promenade.

... DIT KUNSTWERK VAN IJS WAS TE BEWONDEREN BIJ HET NK ICE CARVING...

FOTO: WIL LOOIJESTIJN