Missie in The Beast geslaagd voor Tim en Tom Coronel

b_250_200_16777215_00_images_timtomfinish18.jpg  CORDOBA – Missie geslaagd voor Tim en Tom Coronel. Althans, voor een groot deel. Het duo heeft in de gloednieuwe en brute Jefferies Buggy de finish van de Dakar Rally 2018 gehaald. De ‘Beast’ kampte nog wel met de nodige kinderziekten, maar regelmatig bleek ook de snelheid en potentieel van het Amerikaanse monster.

De laatste dag leverde geen problemen meer op. De avontuurlijke broeders genoten met volle teugen van de laatste proef van 120 kilometer rondom Cordoba. “We zijn er!”, riep de dolblije Tim na de finish, waarna hij zijn broer in de armen viel.

“Het was me weer een avontuur, ongelofelijk. Maar we staan hier toch maar mooi, na de zwaarste Dakar ooit. Waar de één na de ander uitviel, hebben wij volgehouden. Een Coronel geeft niet op, dat hebben we maar weer eens laten zien!” Een uitspraak die de broers nu ook wel waar moeten maken...

Ook Tom was blij dat de finishstreep gepasseerd was: “Het was toch wel een spannende dag. Men noemt het wel ‘rondje om de kerk’. Meer voor de show dan voor de echte rally. Het parcours was niet superzwaar maar als het fout gaat dan haal je toch gewoon de finish niet. Wat dat betreft was deze dag net zo spannend als elke andere dag.

Beide heren kwamen kletsnat uit de Jefferies Buggy, Tom legde uit: “We reden sinds de voorlaatste etappe zonder voorruit. Vandaag ging een deel van de route volle bak door een aantal rivieren. Om en om mochten we kiezen: vol gas, half gas of stapvoets. Nou ja, dan weet je wel hoe het gaat! ... Volle bak, als in de good old days. "
Een zwembad binnenin de auto... En de heren waren kledder... kleddernat maar hebben ook heel erg gelachen.

Het bleef spannend tot het einde. En de fans konden het ook zeker wel waarderen. Iedereen Bedankt voor deze Topafsluiting!”