Het Literaire TILT Festival laat de Letteren leven

b_250_200_16777215_00_images_liekemarsman18.jpg  TILBURG - Het duurt nog wel even maar het literaire TILT Festival komt er aan. Het vindt plaats van 10 - 17 maart in Tilburg waar heerlijk en als van ouds 'de Letteren leven". Daar wordt druk geschreven en gelezen. Neem nu het thema van het komende literaire TILT Festival.

Uit de organisatie daarvan blijkt dat in deze stad aktief en alert wordt gereageerd. Voor het thema van het komende schrijvers- en lezersfestival TILT worden de hersens namelijk graag volop ingespannen!

Want: wat hou je geheim en wat gaat de openbaarheid in? Waar ligt de grens tussen fictie en waarheid? En verschuift die? Tilt brengt literatuur in pashokjes, maakt samen met marktbezoekers gedichten en ondervraagt auteurs over waar voor hen de grens ligt tussen privé en openbaar.

Het Tilt festival is als een kleurrijk boekenbal vol performances, muziek, vunzige video’s en schrijvers, vooral veel schrijvers. En heel veel pure literatuur.

Micha Wertheim presenteert Echt gebeurd / Jaap Robben leest voor het eerst uit zijn langverwachte, nog niet uitgegeven, nieuwe roman / Lieke Marsman treedt op met I am Oak / Henk van Straaten over zijn echtscheiding ...
Sabrina Starke geeft een intiem concert / Onias Landveld brengt een speciaal openingsgedicht / Hausmagger brult je het theater uit ...
Hanneke Hendrix & Elfie Tromp spreken over de persoonlijke relatie met hun literair redacteur / Martijn Neggers en Jeroen Kant brengen oer-Brabantse literatuur en muziek / Dirty Dancing met Dj st. Paul / en vele anderen...

Allemaal culturele VIPS met onderwerpen die je je niet wilt laten ontgaan. Bovendien nodigt Tilt voor de vijfde keer een schrijver uit om een week in Tilburg te verblijven en te schrijven aan nieuw werk. Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke, Maartje Wortel en Yves Petry mochten hierin voorgaan.

En deze keer is dichteres Lieke Marsman de speciale gastschrijver en zal ze voorlezen uit haar werk. Een publikatie van haar wordt tijdens het festival uitgegeven door TILT en Uitgeverij Pluim.

Meer info op tilt.nu

FOTO: LIEKE MARSMAN WRITER IN RESIDENCE IN TILBURG