Studio Pip lanceert rijk gedessineerd beddengoed

b_250_200_16777215_00_images_beddegoed18.jpg  Deze zomer gaat Pip terug in de tijd en duikt in de rijke geschiedenis tussen India en Groot-Brittannië. Pip Studio is een licentiemerk van ESSENZA HOME. (ESSENZA HOME ontwikkelt complete homestylingcollecties voor de eigen merken ESSENZA en COVERS & CO als voor de licentiemerken Pip Studio).

De aanwezigheid van de Britten in India liet deze twee heel verschillende culturen met elkaar samensmelten en leverde een rijke mix van ambacht, kunst en cultuur op. Dit inspireerde Pip tot het ontwerpen van prachtige nieuwe dessins: de parels uit het Verre Oosten. De nieuwe dessins zijn geïnspireerd op oude Indiase technieken zoals block printing, borduur en handgemaakte miniatuurschilderijen, gemixt met de klassieke bloemenprints en rechtlijnige patronen van Britse hand.

Een bijzondere combinatie van klassiek en exotisch, wat spannende contrasten en verrassende dessins heeft opgeleverd. In de hoofdprint van de collectie - Darjeeling - komen Oosterse kleuren, bloemen, tropische vogels en een mozaïek van kleine prints samen in een rechtlijnig Brits patroon. Jaipur flower is een fijnzinnig geschilderd bloemendessin dat je mee terugneemt naar het oude India en Engelse boeketten.

Yes madam is een gelaagd dessin van kant met daaroverheen fijn geschilderde Indiase miniaturen.

In het Indian palms dekbedovertrek zijn bloemen en planten verwerkt in een tropische setting en de Good morning print neemt je mee naar een oosters landschap met prachtige bloemen en tropische vogels. Dit dessin is er in drie verschillende kleuren: groen, roze en wit.

Hierbij passend zijn de sierkussens, hoeslakens en quilts die de look helemaal afmaken.

Het Upsy Daisy hoeslaken heeft een verfijnde Britse bloemenprint die met de Kamini nekrol met vele dessins uit de collectie kan worden gecombineerd. De nieuwe Jaipur flower en Indian roses quilts zijn rijk geïllustreerd met mooie bloemen en details en zijn een kleurrijke toevoeging voor iedere slaapkamer.