Staatssecretaris viert Valentijnsavond op Rembrandtplein

b_250_200_16777215_00_images_barbaravisser18.jpg  AMSTERDAM - Op woensdagavond 14 februari a.s. komt staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, naar Amsterdam om te praten over de aanpak van uitgaansgeweld op het Rembrandtplein. De beveiligingscamera’s op het Rembrandtplein hangen er met dank aan de liberalen. Ook kon de succesvolle pilot ‘Gastvrij en veilig Rembrandtplein’ op grote steun van de VVD rekenen.

Op Valentijnsavond gaat de staatssecretaris Barbara Visser (VVD) met alle betrokkenen (bewoners, ondernemers, hosts en handhavers) op het Rembrandtplein in gesprek over de resultaten. De pilot bewijst dat minder overlast en ruimere openingstijden voor horeca heel goed samen gaan.

In de pilot ‘Gastvrij en veilig Rembrandtplein’ zijn de gemeente, bewoners, horeca en handhavers al drie jaar betrokken om het uitgaansgeweld en overlast terug te dringen. Dit is uniek, want nergens ter wereld werken deze partijen zo nauw samen als in Amsterdam, op het Rembrandtplein.

En met succes: de afgelopen jaren is de overlast afgenomen. Dit had uiteraard niet gekund zonder de betrokkenheid van de horecaondernemers. Er ontstaat zo een heel nieuw level in het uitgaansklimaat. In ruil voor het nemen van maatregelen, zoals het trainen van personeel op geweldssituaties en het afschaffen van happy hours, zijn er nu ruimere openingstijden mogelijk.

Een mooi voorbeeld van hoe veiligheid, leefbaarheid en ondernemerschap heel goed samen kunnen gaan. De pilot loopt eind juni 2018 af, maar wat de VVD betreft wordt dit unieke project een voorbeeld voor de rest van Amsterdam.
 

FOTO: STAATSSECRETARIS BARBARA VISSER

...ZIJ VIERT VALENTIJNSDAG WOENSDAGAVOND OP HET REMBRANDTSPLEIN...