Couture Paul Schulten: een klasse apart

AMSTERDAM - De bijna sprookjesachtige overzichts-presentatie van het werk van couturier Paul Schulten zondagavond tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam bleek als altijd weer een klasse apart. Een compilatie van zijn collecties uit de afgelopen jaren werd met groot enthousiasme ontvangen door de vele fashionkenners in de bomvolle zaal van de Gashouder.

Bekende Nederlandse aanwezigen als Jan Jansen & zijn Tonny, Marijke Helwegen, Victoria Koblenko, Petra Heyboer, Ans Markus & haar Wiebe, Hind, Leco van Zadelhoff en Oscar Hammerstein genoten volop. Onder de gasten bevonden zich ook verschillende tv-presentatoren. Presentatrice Nadia Palesa Poeschmann liep als model de show mee.  

Het vaste team modellen van Paul Schulten muntte eveneens als altijd weer uit door een zeer professionele presentatie. Het was waarlijk een genoegen vooral ook voor de pers en vakkundige bezoekers om de zeer professionele show van dit team te kunnen bekijken.  

Wie namelijk wel eens een show in de enorm grote Gashouder met de meterslange brede donkere betonnen vloer heeft meegemaakt weet wat een discipline een model hier moet kunnen opbrengen om minuten lang alleen 'geharnast door beauty&fashion profs' onaangedaan trots showend langs honderden gasten op de lange tribunes te moeten flaneren. Langs zeeën van anonieme gezichten. Over een vloer die niet overal glad is en waar jij op je torenhoge hakken in een lang gewaad met sleep als een queen voortschrijdt en moet draaien... Dat is behoorlijk moeilijk. 
Tegenwoordig brengt veel jong talent vaak een show van een collectie die meer gericht is op de optische illusie zoals op kunst of cartoons. Dat betekent flitsend binnenkomen op een party of kleding als een mooi beeld opgesteld in een museum. Maar Paul Schulten is een vakman in couture die bestemd is om vaak te dragen bij een belangrijke gelegenheid of als de gelukkige eigenaresse van bijvoorbeeld een topcreatie die altijd waarde behoudt..
Diverse topstukken van Paul Schulten passeerden de revue. Van ideale LBD (Little Black Dress) jurkjes voor alle gelegenheden tot en met volop geborduurde avondjurken met spannende fishtails en grote splitten. Jurkjes met grafische prints, jumpsuits met polkadot print of croco leren jasjes. Alle bekende highlights kwamen aan bod. Vooral de korte glamoureuze jasjes en jacks in combinatie met een basis van jeans werden gewaardeerd.
Paul Schulten: ,,Ik voel me vereerd dat ik mocht showen tijdens de Amsterdam Fashion Week. Vorig jaar heb ik al meegedaan aan de Masters in fashion sessies en ook dat was geslaagd. Ik ben onder de indruk van wat er in Amsterdam op modegebied gebeurt, daar mogen we best trots op zijn. Ik hou van een mix van culturen die duidelijk te zien is tijdens de Amsterdam Fashon Week waarbij nieuw en bestaand talent samensmelt. En dat op kwalitatief hoog niveau!”