Miss Bonaire Ana Maciel bezoekt Nederland

altSoms wordt een mooie dame opeens gekozen tot beautyqueen. Waarom juist zij? Er zijn heel wat meer beauties die stralend mooi zijn. Mooi zijn is zeker niet alleen die queen voorbehouden en dus niet exclusief. Wat gebeurt er nu echt bij zo'n verkiezing? De gekozene denkt: "O hou me vast... Nu ben ik opeens beautyqueen geworden. Het was meer een spel maar toch... Het geeft ook zoveel mooie kansen om de wereld te zien en nieuwe mensen te ontmoeten."

Dat denkt menig beautyqueen. Een beautyqueen kan op menig gezicht een glimlach toveren. En ook op zich nemen om net als het beroemde model Doutzen Kroes of de ster-actrice Carice Van Houten een goed doel of een groep mensen te vertegenwoordigen die anders niet zo goed aan bod komt. Queen-zijn is een mooie basis als je sterk in je schoenen staat

Maar het is vast ook niet makkelijk om continu zo mooi er uit te zien dat je tot beautyqueen wordt verkozen want het blijft altijd natuurlijk een toneelrol. Als persoon ben je zelf de drager van deze performance maar sommige mensen kunnen deze rol heel goed aan. Tegenwoordig moet een beautyqueen ook zeker beschikken over brains en een groot communicatief vermogen.

De mooie Miss Bonaire is weliswaar geboren in Venezuela maar kwam al als baby naar het eiland Bonaire. Dus wat dat betreft heeft Venezuela helaas het nakijken!

Het eiland Bonaire ligt in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Een paradijselijk eiland en onder water is Bonaire een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. een bijzondere gemeente binnen Nederland vormt. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Het maakt als bijzondere gemeente deel uit van Nederland.

(De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk = dijk van koraal).

Ana Maciel heeft werkervaring opgedaan in de thuiszorg waar ze met hart en ziel heeft gewerkt met kinderen. Ook heeft Ana Maciel met dezelfde passie als ambassadrice Carice van Houten, zich ingezet voor het behoud van de flora en fauna van Bonaire. Dat maakt haar beautyqueen-waardig. Wat brains betreft: ze heeft haar versnelde studie SPW4 cum laude afgerond en haar ambitie ligt nu in een vervolg studie journalistiek in Nederland.

Zij zal deel nemen aan de Miss World 2012 verkiezing zal dit jaar gehouden worden in Ordos in Mongolië, China. In Nederland zal Ana Maciel haar ontwerpers Cora en Greg ontmoeten van Laurisa Inspired die de Evening Gown ontwerpen waarmee Ana Maciel de jury en vooral de wereld zal veroveren.

De kick off van de Miss World 2012 verkiezing zal plaatsvinden op 18 juli en de grote finale op 18 augustus 2012.