Maaike Widdershoven showt op Floating Fashion Week

 

altAMSTERDAM - Zangeres/actrice Maaike Widdershoven, bekend door haar rollen in musicals als Aspects of Love, Sound of Music en West Side Story zal als model een creatie dragen van ontwerpster Daphne Desseaux tijdens de Floating Fashion Week (FFW). Duurzaamheid is de basis van het werk van Daphne. Zij geeft gedragen kledingstukken een nieuw leven en transformeert deze tot opvallende, draagbare ontwerpen.

Zo maakt zij van kleding ware kunstwerken en voorziet ze gedragen kleding van kunstzinnige designs. Zo wordt onder andere tijdens de Floating Fashion Week (FFW) het wapen van Nederland op een colbert getoond ter ere van het Koningspaar. Op vrijdag 24 mei vormen Widdershoven en Desseaux een duo waarbij ze in gesprek gaan met elkaar. Ze staan stil bij de gedachten achter de ontwerpen van Desseaux.

Tijdens de wereldpremière van de Floating Fashion Week (FFW) presented by Hotel Pulitzer Amsterdam op 21 mei 2013, krijgt de internationaal bekende schoenontwerper Jan Jansen de Dutch Designer of the Year Award 2013 uit handen van couturier Sheila de Vries, werkzaam voor H.M. Koningin Beatrix. De onderscheiding is ontworpen door kunstenares Petra Daudeij. Prof. Cees Dam is beschermheer van de Floating Fashion Week (FFW), wereldwijd de eerste modeweek op het water.

De jury van de Dutch Designer of the Year Award staat onder leiding van de koninklijk onderscheiden uitgever Phia Baruch. De Floating Fashion Week (FFW) wordt opgedragen aan het nieuwe koningspaar en op de 400-jarige Amsterdamse grachten zullen speciale shows op exclusieve rondvaartboten van rederij Canal Company worden georganiseerd.

Binnenkort zal Maaike Widdershoven spelen in de theatertournee van Nationale Vereniging De Zonnebloem samen met Syp van der Ploeg, Laura Vlasblom, Stan Limburg en Loeki Knol.