Daphne Desseaux showt tijdens fashioncheque Arnhem Fashion Week

 

altAMSTERDAM - Achter het werk van DD staat Daphne Desseaux. Eerder was zij werkzaam als werkvoorbereider en uitvoerder in de bouwwereld. Tegenwoordig werkzaam als docent bouwkunde en als restyler en ontwerper van bestaande kledingstukken.
 

 

Desseaux gaat graag opvallend gekleed over straat en heeft een voorkeur voor gekleurde en bijzondere kledingstukken. Zij verzamelt sinds 1997 kledingstukken en mooie stoffen. Haar visie op vormgeving, trends en mode in combinatie met haar liefde voor mooie stoffen, ontwerpen en design heeft Daphne in 2011 doen besluiten om bestaande kledingstukken te gaan restylen.

In het werk van Daphne Desseaux worden de stoffen van bestaande kleding hergebruikt. Bij haar worden kledingstukken niet afgedankt, maar door de juiste toevoeging of verwijdering kunnen ze weer gedragen worden. De collectie die zij tijdens de fashioncheque Arnhem Fashion Week toont op maandag 4 april om 19.45 uur is afkomstig uit haar eigen klerenkast. Een voorproefje hiervan is te vinden op www.creaDD.blogspot.com.