Roberto Dresia beste visagist

ARNHEM - Roberto Dresia viel als beste visagist in de prijzen bij de Arnhem Fashion Awards. Hij verwierf zijn bekendheid door zijn vaste medewerking aan de 5 Uur Show en zijn veelvuldige medewerking aan het mooier maken van het uiterlijk van talloze BN-ers in programma's en voor optredens in shows of aan andere belangstellenden bij presentaties of op beurzen. Dresia hield een emotionele toespraak en draagt de onderscheiding op aan styliste Coco De Meyere. Hij sprak ontroerd zijn grote persoonlijke en professionele waardering voor haar uit en vroeg om een korte stilte waarin de aanwezigen ieder op eigen wijze bij Coco De Meyere stilstonden...

 

Ook hairstylist Coby Van Tol (de vrouw met het gouden hart), die door haar academie zoveel beroepsgenoten en ook jongeren wist te inspireren kreeg de Arnhem Fashion Awards. Zij is door haar fantasierijke creativiteit en doorzettingsvermogen al jaren een steun en toeverlaat voor velen die onder grote druk alles in het werk stellen om toch een mooie show van de grond te krijgen.

Deze fascinerend toegewijd werkende gedreven vakmensen werden niet alleen bekend door hun ambachtelijke kennis maar zijn eveneens rijk aan begrip jegens al diegenen die zij proberen meer zelfvertrouwen te geven door een mooie presentatie. Allen die op dit terrein werken weten maar al te goed hoe breekbaar iemands imago soms al dan niet terecht kan zijn en hoe enorm waardevol de support van goede vakmensen daarbij kan zijn.

Op deze hartverwarmende bijeenkomst vielen eveneens de Arnhemse styliste Roos van der Hulst, het model Marc Udo en mannequin Ilena Ingwersen in de prijzen. Ontwerpster Daphne Desseaux kreeg de Talent Award vanwege haar duurzame kunstzinnige creaties en haar ontwerp voor de Nijntje tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht.

Fotograaf Jaro van Meerten mocht een onderscheiding in ontvangst nemen voor zijn initiatief Het Camerameisje. Hij werd beloond voor zijn unieke manier waarop hij zijn concept binnen zeer korte tijd in de markt heeft weten te zetten.

De koninklijk onderscheiden uitgever Phia Baruch is als hoofd van de jury verbonden aan de Arnhem Fashion Awards.