Citizens of Humanity zomer 2013

 

altDe VZ’13 collectie van het high end jeanslabel Citizens of Humanity onthult binnen deze collectie een zachtere denim met een luchtig element. Sorbet lavendel tinten en zonnige stranden tonen het gevoel kenmerkend voor dit seizoen. Vooral de vintage indigo wassingen, pastel kleuren, zachte bloem en graanprints verrijken daarnaast als een zomerse bries de collectie.

Geïnspireerd door de jaren ’80 en ’90 in Parijs, zijn de vintage invloeden duidelijk een rode draad door de collectie. De focus is gelegd op wassingen en de textuur van de jeans toont een vernieuwde ‘used’ denim met een natuurlijk verouderde look.

Textuur blijft een belangrijk onderdeel van de jeans en vooral de mix van een variatie aan pluche stonewashed twills. Binnen de collectie is er een diversiteit aan modellen waarin codruroy en de twills zijn gemixt.

De relaxed “boy” fit jeans met oversized blazer geeft een chic gevoel aan de collectie, terwijl het nieuwe biker stijl broekje zorgt voor een casual straat gevoel en de ‘racer’ crop, de jeans met een driekwart lengte staat voor de Parijse elegantie dat het merk typeert.