Streetstyle in Japan is en trendy en authentiek

altJAPAN- Tokio is een absolute modestad waar de trendy outfit vooral bij jongeren het straatbeeld beheerst. Zij hebben gevoel voor kleur en romantiek.
Bij de mannenmode onder jongeren zie je een combinatie van veeel gevoel voor kleur en accessoires. Er zijn daar ook een aantal aparte groepen jongeren die zich binnen die kring op dezelfde vlotte wijze qua kleding enigszins nadrukkelijk profileren. 

 
De Japanse jongeman maakt een modieus statement door zijn baarddracht. Verder zijn de laatste trendy details ontleend aan de nooit verworpen klassieke regenjas en herenhoed. "Maar alles draait toch om de combi van juist mijn zwarte hoed en rode sjaal," verklaart deze Tokiaan. Er zijn ook al jongemannen gesignaleerd die hier fel gekleurde shorts op panty in plaats van jeans dragen.  
 
Bij de jonge vrouwen worden veelal gekleurde shorts gedragen die op hele korte minirokjes lijken. Ze beginnen hoog in de taille die soms wordt geaccentueerd door een ceintuur met opvallende gesp. Daaronder een lange zwarte panty en doorgaans platte korte boots met veters. Die veters zijn soms op een bepaalde opvallende manier gestrikt. De veters kunnen zelfs onder de zool door zijn gestrikt. "Zo lijken mijn benen langer," oordeelde een modieuze inwoonster van Tokio.
 
En "the British feel" is terug bij de Union Jack sweater ook al weer gecombineerd met de bewust gekozen platte korte zwarte boots en jeans. Dat typisch Engelse is trouwens een trend die vaker terugkomt de volgende zomer ook in sieradenstijl. Het lijkt op het voorzichtig zoeken naar houvast aan deze enigszins conservatieve richting tijdens totaal nieuwe modieuze ontwikkelingen die zich zullen voltrekken na het begin van deze eeuw.