Mevan met design for freedom

altROTTERDAM - Op maat gemaakte mannenmode is – zeker in Nederland – nog geen gemeengoed. De verkoop van op maat gemaakte kostuums lukt nog wel. Maar voor wat meer spannende ontwerpen is het nog steeds even zoeken. Rotterdam lijkt uitkomst te bieden en brengt een handvol jonge internationale ontwerpers samen voor een modepresentatie. Couturekrant was aanwezig en sprak met een aantal van hen.

De in 2005 aan de Willem de Kooning Kunstacademie afgestuurde designer Mevan Kaluarachchi (Sri Lanka) investeert in ‘kwaliteit, comfort en luxe en ontwerpt het liefste een hele garderobe die mannen de vrijheid geeft het hele jaar door te dragen’. Daarom heeft hij zijn collectie ‘Wardrobe’ genoemd.

De show gaf een aardig beeld van zijn ontwerptalent. Mevan heeft een recht-door-zee stijl die aansluit bij de smaak van een jongere publieksgroep. Zijn ontwerpen vallen op Dat komt ook door de pasvorm. Zijn ontwerpen hebben een uitstekende coupe. Voordeel is dat de kleding mooi ‘valt’ waardoor de drager van het kledingstuk zelf beter naar voren komt.

Punt van aandacht bij alle designers is en blijft wel de keuze van de stof. Wij zien echt het verschil tussen Egyptisch katoen, cool wool en simpelere stoffen hoor… in dit geval zou een investering in betere stoffen toch echt op zijn plaats zijn. Dat neemt niet weg dat het een groot genoegen was om naar de show te zien.

Niet alleen door de vrije en moderne kledingstijl maar ook omdat Mevan zijn ontwerpen op een hele originele manier presenteerde: gedragen door de knappe internationale balletdansers van de Dansschool Rotterdam. Qua mannenmode past Mevans collectie helemaal in de frank en vrij-stijl van nu.