Paris Fashion Week: Songzio

altPARIJS - Alweer verovert een Koreaanse ontwerper de harten van de modeliefhebbers tijdens de shows gedurende de Parijse modeweek: het walhalla van de echte modeliefhebbers. Deze keer is het Songzio die afkomstig is uit Zuid-Korea maar een grondige modeopleiding volgde in Parijs. In 1992 presenteerde hij zijn eerste collectie damesmode en 7 jaar daarna kwam hij na een grondige voorbereiding met een mannenlabel. Zijn gemixte achtergrond bepaalt mede zijn uitgesproken visie op modegebied.

Voor Songzio is er geen verschil meer tussen de kledingstijl in het Oostelijk en het Westelijk gebied. Hij heeft allerlei interessante manieren gevonden om de Oosterse stijl te combineren met de Westerse kledingsmaak.

Hij presenteert tijdens zijn show in Parijs veel kraagloze wijde shirts en ook aansluitende jasjes. En de pantalons die hij brengt zijn losjes en wijd gesneden. Niet voorzien van een laag hangend kruis maar wel tamelijk wijd vallend ook rond de benen. Soms lijken de broekspijpen zelfs zijdelings een beetje te flapperen. Hij durft de modieuze man een transparant kort mouwloos bleu topje aan te laten trekken bij een blauwe pantalon en het staat dan ook nog geweldig.

Het volle en zacht getinte Paris bleu wordt vaak teruggezien in zijn collectie. In dezelfde nieuwe collectie werkt hij ook met een strak traditioneel mannelijk concept wat waarschijnlijk heel veel fans zal krijgen. Hij noemt dat zijn heldenlijn. Het is een haast architectonisch opgebouwd concept van goed gesneden sporty kleding zonder poespas of versiering. Daarbij worden de details echter zeker niet vergeten.

Het is een lijn die teruggrijpt op wat er allemaal al was en toch vernieuwing laat zien door de nadruk op een sterke structuur van het totaalbeeld en de nauwkeurige verwerking van efficiënte details..