• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Mental Healthwinkel helpt bij kleding kopen

  - l i m i t l e s s  f a s h i o n - AMSTERDAM - Dit zijn Vlinder en Merlijn Kamerling die een winkel met een eigen kledinglijn openen om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Gisteren liet de Volkskrant in een treurig makend artikel weten'dat steeds meer Nederlanders kampen me psychische aandoeningen als depressie en angststoornis. Ruim een kwart van de volwassenen heeft hier last van ... En aangezien we allemaal wel eens donkere dagen kennen is dat totaal niet vreemd.

Daarom zijn broer en zus Merlijn en Vlinder misschien net op tijd begonnen aan een pop-up winkel. Daarin zullen ze 'mentale gezondheid' promoten met een nieuwe high-end streetwearlijn terwijl ze tijdens hun contacten met de klanten heel relaxed optreden. Hun begripvolle houding in een chaotische en harde tijd kan mensen helpen die het wel eens even of langere tijd niet zien zitten. Het is een zegen voor je als je op die momenten vanuit die situatie met begrip wordt ontvangen.

Het gaat niet altijd alleen om mentale problemen. Er zijn ook mensen die kleding aanschaffen een crime vinden omdat ze denken een te vol of overmatig mager figuur hebben. Of ze merken dat de verkoper of verkoopster hun negatief-kritisch benadert. Maar juist de goede kledingzaken onderscheiden zich door een bepaalde verkoop-ethiek. Natuurlijk kun je eenvoudig zin hebben om kleding aan te schaffen maar zie je er tegelijk ook tegen op. Maar bij de Mental Healthwinkel hebben de acteurskinderen Merlijn en Vlinder Kamerling een vanzelfprekend volledig begrip voor bepaalde gevoeligheden.

“Iedereen kent wel iemand die leeft met onzekerheid, angsten en misschien wel mentale problemen die een behoorlijke weerslag hebben op zijn of haar leven”, zegt Vlinder Kamerling. “Met de nieuwe streetwear brand Limitless willen wij een bijdrage leveren aan het versterken van je mindset en je daarmee wapenen tegen mentale druk. De eerste collectie van Limitless doet dit onder andere door confronterende designs en actieve storytelling. De exclusieve items van Limitless zetten je in je kracht zodat jij kunt zijn wie je wilt zijn, of dat nou stoer of soft is."

Dit is een nieuwe weloverwogen stap in het leven van de beide creatieve jongeren die respect afdwingt. Merlijn Kamerling is duidelijk over de filosofie op de achtergrond van hun project. "Jij kiest je eigen pad en Limitless moedigt jou daarin aan. Sluit je aan bij iedereen die Limitless denkt, zo voel je je veilig en leef je vrij. Think Limitless, become Limitless,” vat hij samen.

Wie de winkel dit weekend bezoekt, wordt daar op een passende manier geïnformeerd over mentale gezondheid.

Merlijn: “We zijn een samenwerking aangegaan met MIND, een platform dat zich inzet voor psychische problemen. Ook vind je overal qr-codes die je doorlinken naar onze website. Daar delen we ons verhaal en vind je ook belangrijke informatie over mentale gezondheid.”

De Limitless pop-upstore van Merlijn en Vlinder Kamerling vind je tot zondag 18.00 uur aan de Herenstraat 12 in Amsterdam en de kleding wordt ook online verkocht.