• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nieuw bij BYBrown Rent The Rain

  De in Groot-Brittannië geboren ontwerpster Melanie Brown is de drijvende kracht achter het merk By Brown. Ze heeft een shop in Amsterdam. Afgestudeerd in mode aan de Rietveld Academie in Amsterdam, werkt Brown al 20 jaar in de mode-industrie. In 2002 won ze de prestigieuze Frans Molenaar Haute Couture Prijs en in 2015 werd haar regenkledingontwerp bekroond met een International A'design award.

Melanie Brown was een pionier in het vooruitstrevende project ReBlend, een in Nederland gevestigd initiatief, dat als doel heeft garens en stoffen te produceren door gemengd textielafval te recyclen. Haar regenmantels zijn door haarzelf ontworpen en iets speciaals. Er valt veel goeds over te zeggen want ze zijn zo gemaakt dat je er altijd droog in kunt blijven bij elk soort regenbui tot stortbui en of je er nu in wandelt of fietst of hem alvast in de auto aantrekt maar haar merk BYBROWN kun je beter op de website bekijken.

Nu heeft Melanie weer een stap gezet in haar werk waarbij ze vanwege haar oprechte verlangen om de aarde te redden op een nieuwe manier aan het overweldigend aankoopverlangen van de consument tegemoet komt. Iedereen is nu eenmaal dol op nieuwe kleding aanschaffen als de nieuwe trends zich aandienen. Helaas is de consument (wij allemaal) dan een rupsje Nooit Genoeg en de bergen ongebruikte of na kort gebruik weggegooide kleding vervuilen onze aarde. Melanie Brown heeft met anderen bedacht dat dit verlangen naar iets nieuws van de consument moeilijk te veranderen zal zijn maar... dat de industrie wel op een heel andere manier daaraan tegemoet kan komen. Een manier waarop er steeds wel aan het verlangen naar iets nieuws tegemoet kan worden gekomen zonder de aarde met weggegooide kledingbergen te vervuilen... Lees hier maar eens welke coole stappen zij heeft gezet...

Melanie Brown: "Wij zijn er trots op te kunnen aankondigen dat wij zijn geselecteerd als uiteindelijke deelnemers aan het WORTH II samenwerkingsproject met "Rent the Rain". We zijn erg blij om samen te gaan werken met de Macedonische software ontwikkelaar Sols - Digital Solutions. In de komende 6 maanden zullen we samen een nieuw duurzaam business model ontwikkelen en implementeren dat van individueel eigendom verandert in gemeenschappelijk eigendom op basis van samen gezamenlijk eigendom delen."

Wat zijn het voordelen hiervan voor de wereld?

Melanie Brown: " In dit project zullen we een duurzame en recyclebare jassenverhuurdienst ontwikkelen, waarmee we eenmalig gebruik van plastic verminderen, efficiënt gebruik van hulpbronnen stimuleren en de relatie van consumenten met kleding veranderen. Via de verhuurdienst bieden we een handige dienst aan die kringloopeconomie bevordert. Verhuur biedt alternatieve ideeën over consumptie, het afstappen van eigendom en het creëren van sociale impact."

Het geeft wel heel wat minder rotzooi achteraf... En minder zolders met bewaarkleding in huizen van koopgrage mensen natuurlijk...

"Ja zeker. Door eenmalige poncho's en paraplu's met een korte levensduur te vervangen door gerecyclede regenjassen, voorkomen we afval en verminderen we de CO2-uitstoot. Ook het waterverbruik en het menselijke toxische potentieel (HTP) bij de productie. De positieve impact van onze business case wordt verder versterkt door de eerste stappen te zetten naar een volledig circulaire kringloop waarin de 100% mono-polyester regenjassen worden geupcycled. "

Bij haar plannen krijgt zij steun van verschillende bedrijven en instellingen zodat haar ideeën zich beslist niet zullen beperken tot schone theorie. Zij kijkt erg uit naar de samenwerking met SOLS, de Macedonische software ontwikkelaar Sols - Digital Solutionsom die eveneens de huidige consumptiepatronen van de mode-industrie wil transformeren. Het gezamenlijk te ontwikkelen duurzame businessproject wordt ondersteund door het WORTH Partnership Project en gefinancierd door het COSME-programma van de Europese Unie voor het concurrentievermogen van ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Met haar duidelijke missie en praktische focus zal Melanie Brown er zeker in slagen een duurzame en recyclebare jassenverhuurdienst ontwikkelen, waarmee in ieder geval het eenmalig gebruik van plastic behoorlijk kan worden verminderd. Internationaal gezien alsnog een druppel op de almachtige verspillingstrends die onze aarde domineren maar alle beetjes kunnen zeer zeker helpen.

Dit zijn één van die belangrijke kleine beginstappen bij het zoeken naar een algehele zeer gewenste grote verbetering van de weggesmeten klerenbergen op de aarde. .