• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Schoenenkwartier: versleten daklozenschoenen

   - F A S H I O N - WAALWIJK - Tot 7 november 2022 exposeert het Schoenenkwartier in de Spotlightkast op de eerste verdieping de versleten schoenen van daklozen die Trulydestroyed.com voor het goede doel verkoopt. Elk paar echt gedragen schoenen is uniek en wordt geleverd in de schoenmaat van de dakloze die ze droeg, samen met een 'productbeschrijving' die eigenschappen opsomt als 18 month straight worn effect en Unsuitable for all weather types.

Met deze expositie vraagt het Schoenenkwartier aandacht voor het werk van het Leger des Heils, dat al meer dan 135 jaar gedragen kleding en textiel inzamelt voor hergebruik. Je kunt een bod op die schoenen doen - waarom zou je dat in vredesnaam doen- of een donatie verstrekken. Dat laatste klinkt positief want het Werk van het Leger des Heils verdient veel respect en is niet iets om interessant en lacherig over te doen.  

Website Trulydestroyed.com is een idee van creatief bureau Cloudfactory in samenwerking met Leger des Heils ReShare. Inspiratiebron vormde de limited edition van 100 paar 'fully destroyed' sneakers die Balenciaga onlangs lanceerde tegen prijzen van $ 625,- tot $ 1.850,-. De release van deze sneakers zorgde voor veel ophef op sociale media. Terecht. Zoals iemand schreef: 'Deze sneakers bespotten tegelijkertijd de rijken en de armen.' Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Dankzij alle ophef rond de stunt van Balenciaga is er weer aandacht voor de schrijnende problematiek van het nog steeds groeiende leger daklozen.

Het museum en andere interessante onderdelen van het Schoenenkwartier hopen op 35.000 bezoekers per jaa. Zij kunnen terecht bij het Museum, de Maaklabs en het Kenniscentrum. Het Museum presenteert, naast een vaste collectie, ook twee keer per jaar een wisselende tentoonstelling.

In de Maaklabs op de begane grond houden ontwerpers, schoenmakers, leerbewerkers, kunstenaars en vakstudenten zich bezig met ontwerp en experiment. In deze openbaar toegankelijke ruimte, waarin ook het café en de museumwinkel zich bevinden, kun je als bezoeker gewoon meekijken en zelf in diverse workshops aan de slag.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om aan te haken bij onderwijsprojecten waarin studenten ervaring opdoen. Testen, proberen, falen en opnieuw beginnen, dat is in de Maaklabs het speelveld. Het Kenniscentrum op de eerste etage heeft een bibliotheek, educatieve ruimte, archief, een auditorium en een mate-rialenkast waar je verschillende leersoorten en leeralternatieven kunt voelen, ruiken en onderzoeken.

Je vindt er doorzichtig leer, diverse soorten kunstleer en leer dat bijvoorbeeld is vervaardigd van platgedrukte koeienmagen. Voorts is er informatie over duurzaamheid, ambachtelijk gereedschap, bewust materiaalgebruik, levensduurverlenging, hergebruik en upcycling.

Het Schoenenkwartier heeft voor de komende jaren een variabel, toegankelijk en informatief programma samengesteld. Afwisselend ligt het accent op leer en schoenen, op andere toepassingen van leer of op nieuwe technologie.

Uitgangspunt zijn de eigen collectie, het ambacht en de eigen specialismen van het Schoenenkwartier. In het voorjaar van 2024 zal er ook het bijzondere werk van René van den Berg te zien zijn maar de huidige expositie Put On Your Red Shoes: Idol - Icon - Influencer duurt tot en met 5 februari 2023.

FOTO: CARLI HERMÉS

Schoenenkwartier - Raadhuisplein 1 - 5141 KG Waalwijk

Open: di-vrij van 10-17uur
za-zo en feestdagen van 12-17uur