• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël ontslaat officieren vanwege dodelijke drones

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 april 2024 - JERUZALEM - Het Israëlische leger bevestigde vrijdag dat het twee officieren heeft ontslagen en drie anderen heeft berispt voor hun rol in de dodelijke drone-aanvallen op hulpverleners in Gaza, die door cruciale bondgenoten werden veroordeeld. Bij de aanval van maandag op een konvooi van de in de VS gevestigde liefdadigheidsinstelling World Central Kitchen (WCK) kwamen zeven hulpverleners om het leven tijdens een missie om voedsel te bezorgen.

Het leger zei dat de officieren die verantwoordelijk waren voor de aanval kritieke informatie verkeerd hadden gebruikt en de regels van het leger hadden overtreden. De vrijdag gepubliceerde bevindingen van het onderzoek door een gepensioneerde generaal kwamen na beschuldigingen van de Verenigde Staten en anderen dat Israël niet genoeg deed om de burgers van Gaza te beschermen en te helpen tegen de oorlog tegen Hamas.

Palestijnen, verschillende hulpgroepen en andere critici beweren dat Israël “roekeloos” op onschuldige mensen schiet, maar Israël zegt dat Hamas burgers als menselijk schild gebruikt. “Het is een tragedie”, zei de woordvoerder van het Israëlische leger, admiraal Daniel Hagari, tegen de media. “Het is een ernstige gebeurtenis waar wij verantwoordelijk voor zijn en die niet had mogen gebeuren. En we zullen ervoor zorgen dat het niet nog een keer zal gebeuren”, voegde hij eraan toe.

De stap op het hoogtepunt van de oorlog leek opmerkelijk. Soortgelijke ontslagen zijn binnen Hamas niet gemeld nadat de groep raketten had afgevuurd die burgers doodden of toen haar strijders op 7 oktober in Israël ongeveer 1.200 niet-strijders afslachtten, waaronder verkrachte vrouwen en kinderen.

WCK noemde het onderzoek en de disciplinaire maatregelen “belangrijke stappen voorwaarts” – maar zei dat er meer moest worden gedaan. “Zonder systemische verandering zullen er meer militaire mislukkingen, meer excuses en meer rouwende families zijn”, zei de groep, eraan toevoegend dat zij pleit voor een onafhankelijk onderzoek.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken was het daarmee eens en zei dat hoewel Israël de verantwoordelijkheid op zich nam, de VS de bevindingen zouden herzien “om niet alleen te zien welke stappen er worden genomen, maar ook om de resultaten te zien.”

Militaire functionarissen zeiden dat de onderzoekers concludeerden dat een kolonel toestemming had gegeven voor de reeks dodelijke drone-aanvallen op het konvooi op basis van de observatie van een majoor – uit korrelige drone-camerabeelden – dat iemand in het konvooi gewapend was.

Die observatie bleek niet waar te zijn, zeiden militaire functionarissen.

Volgens de regels van het Israëlische leger moeten officieren ‘meer dan één reden’ hebben om iemand als doelwit te identificeren voordat deze kan worden geraakt.

Het leger zei dat de kolonel en de majoor waren ontslagen, terwijl drie andere officieren een berisping kregen, van wie de hoogste het hoofd van het Zuidelijk Commando was.

De resultaten van het onderzoek zijn overgedragen aan de advocaat-generaal van het leger, die zal beslissen of zij of iemand anders die betrokken was bij de moorden meer straf zal krijgen of vervolgd zal worden