• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eric van der Burg in politiek VVD-café over 'volledige onzin’

  AMSTELVEEN - 6 april 2024 - Dat illegale asielzoekers van de rechter mogen blijven, vindt staatssecretaris Eric van der Burg volledig onzin. ”Het is alsof je ergens 70 kilometer mag rijden, maar ook met 150 geen boete krijgt”, zei hij in het politieke café dat de VVD woensdag hield in Paardenburg. Zo denken ook alle vier nu formerende partijen er over, vulde hij aan. an der Burg was daarvoor al bij een asielzoekerscentrum in Duivendrecht geweest met VVD-wethouder van Ouder-Amstel Victor Frequin, tot voor kort raadslid van Amstelveen. Over zijn Spreidingswet bestaan in VVD-kringen verschillende gedachten. Op het congres was 77% het ermee eens, maar in de Tweede Kamer stemde de VVD-fractie tegen en in de Eerste voor. Ook tijdens het politieke café waren er voor- en tegenstanders.

Overigens is Van der Burg, net als de nu formerende vier partijen, een voorstander van beperking van de instroom van asielzoekers. Het gaat hem, zei hij, over degenen die hier al zijn en die men niet, zoals vorig jaar, in het Ter Appels gras kan laten slapen. “Als er mensen in Nederland komen, moeten wij die wel een behoorlijke opvang bieden”, vond hij. Vijfentachtig procent van allen die zich melden, mag hier blijven, wat veel meer is dan het Europese gemiddelde dat rond de vijftig procent ligt. En er komen, tot zijn kennelijke schrik, steeds meer asielzoekers naar Nederland. Het kabinet blijk rekende op 78.000 mensen, maar volgens Van der Burg zijn er nu al 35.000 gekomen en dat is meer dan werd verwacht.

Het Rijk rekent op 40% meer asielzoekers. De Oekraïense vluchtelingen, die hier mogen werken en dat ook massaal doen, nemen in het vluchtelingenbestand een heel aparte plaats in, zei ook Van der Burg. Voor opvang van 360 mensen uit die doelgroep kreeg Amstelveen overigens vorig jaar € 14 miljoen van het Rijk, waarvan volgens de Telegraaf € 1,1 miljoen overbleef. De gemeente hoeft dat bedrag niet terug te betalen, net als andere gemeenten. “Zonder Oekraïners hadden wij het gered”, zei hij. Er zijn overigens wel verschillen in landen, waarvan vluchtelingen asiel aanvragen, gaf Van der Burg toe. Marokkanen, bijvoorbeeld. Er is nu een heen werkbare afspraak met Marokko, maar het Nederlandse systeem werkt volgens hem niet. “Het ligt niet aan Marokko, maar aan ons systeem.

” Er is nu eenmaal een verschil tussen mensen die op hun geloof, geaardheid of politieke opvattingen gevlucht zijn en de rest van de vluchtelingen, zei hij verder. Tot de laatsten behoren naar zijn mening Syriërs en Turken, die naar zijn smaak terug kunnen. En er komen ook mensen uit andere landen, die de Oekraïense nationaliteit hebben, maar het in Nederland met zijn vele voorzieningen beter vinden, bleek uit zijn toespraak.

Syriërs zijn bijna allemaal economische vluchtelingen en Turken zitten in de Top 5 van de opvang in Nederland, zei hij. “Op het gebied van asiel doet Duitsland het niet slecht”, vond hij. Daar komen veel minder asielzoekers binnen dan in Nederland. Het Dublin-verdrag, dat zegt dat men in eerste land waar men aankomt asiel moet aanvragen, werkt volgens hem in de praktijk niet. Iedereen reist door naar Nederland. “Wij zijn barmhartiger”, zei Van der Burg.

Ook wat de gezinshereniging betreft, heeft Nederland een soepeler beleid, wat overigens tot tweespalt leidde in het huidige demissionaire kabinet tussen ChristenUnie en D66 enerzijds en VVD en CDA aan de andere kant. Intussen zijn er betere afspraken nodig met o.a. Frankrijk en Spanje, vindt de staatssecretaris.

Er komen volgens hem maar relatief weinig Spaans- en Franstaligen naar Nederland. Overigens onderbrak hij zijn toespraak omdat hij een door hem als dringend beoordeeld telefoontje van Mark Rutte kreeg, waarop voorzitter André van der Sterre voorstelde te pauzeren. “Als het nieuwe kabinet het niet twee jaar volhoudt, wordt heel het asielvraagstuk controversieel” aldus Van der Burg, die overigens tegen het voorkeurbeleid voor statushouders is.

En voor de ‘scheepsladingen’ vol asielzoekers die hier komen, vind hij dat die moeten werken, wat nu niet het geval is. Zij kunnen volgens hem best werken in banen voor laag geschoold werk.

FOTO: (VAN L.n.R.)  VVD-VOORZITTER VAN DER STERRE, STAATSSECRETARIS VAN DER BURG, GESPREKSLEIDER MEINDERT SCHUT EN VVD-WETHOUDER VICTOR FREQUIN VAN  OUDER- AMSTEL...

DOOR : JOHAN TH. BOS

- AMSTELVEEN BLOG -