• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Biden wil een staakt-het-vuren van Hamas en waarschuwt Israël

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 7 april 2024 - WASHINGTON/JERUZALEM – De Amerikaanse president Joe Biden heeft er bij de leiders van Egypte en Qatar op aangedrongen om druk uit te oefenen op Hamas om in te stemmen met een staakt-het-vuren in Gaza, terwijl hij ook de Israëlische tactiek in twijfel trekt te midden van een stijgend dodental. Bovendien zei Biden dat Hamas zijn gijzelaars moet bevrijden als onderdeel van een deal die dit weekend in Caïro, Egypte, zal worden besproken.

Zijn opmerkingen kwamen nadat hij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu had gewaarschuwd dat toekomstige Amerikaanse steun voor de Israëlische oorlog in Gaza afhangt van snelle nieuwe stappen om burgers en hulpverleners te beschermen. De ongeveer 30 minuten durende oproep van Biden en Netanyahu volgde op Israëlische luchtaanvallen, waarbij zeven voedselhulpverleners in Gaza omkwamen. De toon van hun gesprek onderstreepte een verandering in de steun van de regering-Biden voor de oorlogsinspanningen van Israël.

Het was de eerste keer dat de Amerikaanse leider dreigde zijn steun te heroverwegen als Israël zijn tactiek niet zou veranderen en niet veel meer humanitaire hulp in Gaza zou toestaan.
Het Witte Huis wil niet specificeren wat er zou kunnen veranderen aan het Amerikaanse beleid, maar commentatoren zeiden dat het de militaire verkopen aan Israël zou kunnen veranderen.
Er werd ook verwacht dat de maatregelen onder meer het verminderen van de Amerikaanse diplomatieke steun voor Israël op het wereldtoneel zouden omvatten.

De VS hebben al geweigerd een veto uit te spreken over een recente resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin wordt opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza.

Te midden van het politieke gekibbel zou Bill Burns, de directeur van de Amerikaanse Central Intelligence Agency, de Amerikaanse delegatie leiden naar de besprekingen in Caïro over een staakt-het-vuren in Gaza, stelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vast.

Biden heeft naar verluidt brieven geschreven aan de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi en de emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, en drong er bij hen op aan “om toezeggingen van Hamas veilig te stellen om tot overeenstemming te komen en zich aan een deal te houden.”

John Kirby, woordvoerder van de nationale veiligheid van het Witte Huis, zei ook dat Biden tegen Netanyahu zei dat hij zijn onderhandelaars in Caïro “moest machtigen" om snel een akkoord te kunnen bereiken.

De Verenigde Staten en hun bondgenoten beschouwen een staakt-het-vuren als essentieel om meer humanitaire hulp Gaza binnen te laten komen, te midden van de angst voor hongersnood onder de Palestijnen daar.

Volgens het meest recente voorstel zouden Israël en Hamas instemmen met een staakt-het-vuren van zes weken in ruil voor de vrijlating van zieke, bejaarde en gewonde gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden. Toch staat de voortgang van de deal al weken stil.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zegt dat er meer dan 33.000 Palestijnen zijn gedood in Gaza sinds Israël bijna zes maanden geleden zijn oorlog tegen Hamas begon, maar die cijfers zijn moeilijk onafhankelijk te verifiëren.

Het ministerie maakt geen onderscheid tussen strijders en burgers. Israël zegt dat het minstens zo’n 13.000 Hamas-terroristen heeft gedood sinds de lancering van zijn militaire operaties in Gaza.

De strijd werd veroorzaakt doordat Hamas op 7 oktober ongeveer 1.200 mensen in Israël doodde en ongeveer 253 anderen ontvoerde, zeiden Israëlische functionarissen.