• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

100.000 Hongaren protesteren tegen de regering na schandalen

  WORTHY NEWS/ DE COUTUREKRANT - 8 april 2024 - BOEDAPEST - Ongeveer 100.000 Hongaren, velen zwaaiend met vlaggen, marcheerden zaterdag door Boedapest in de grootste demonstratie in jaren tegen het vermeende autoritaire leiderschap van het land. De bijeenkomst van zaterdag, die onder meer een mars naar het parlementsgebouw omvatte, werd georganiseerd door een voormalige insider van de regerende Fidesz-partij, Péter Magyar.

Hij brak in februari publiekelijk met de regering en probeert nu de positie van Viktor Orbán, de al jarenlang machtige premier, aan te vechten. “Iedereen hier haat Orbán”, zegt de 32-jarige Peter, die weigerde zijn achternaam te noemen. Hij en anderen die met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant praten, zeggen dat publiekelijk tegen Orbán spreken hun banen zou kunnen beïnvloeden en tot spanningen met familieleden zou kunnen leiden.

Hun angst benadrukt de polarisatie in Hongarije die volgens critici de afgelopen veertien jaar onder het bewind van Orbán is gegroeid. Westerse diplomat en zeggen dat de premier de democratische instellingen ondermijnde terwijl hij nauwere banden met Moskou en Peking nastreefde en toezicht hield op een "corrupt vriendjesnetwerk". De Europese Unie heeft miljarden aan financiering in stand gehouden, deels vanwege zorgen over corruptie. Op de vraag waarom zijn naaste bondgenoten, waaronder zijn schoonzoon en voormalige schoolvriend, allemaal miljonairs en zelfs miljardairs in euro’s zijn, zei Orbán dat hij zich niet met zaken bezighield.

Orbán, die zijn carrière begon als anticommunistisch liberaal, heeft zijn Fidesz-partij naar rechts opgeschoven. Hij was tussen 1998 en 2002 premier, maar sinds hij in 2010 weer aan de macht kwam, heeft hij een meer nationalistische, onliberale weg gevolgd, waarbij hij regelmatig in botsing kwam met de EU.

Nu probeert Magyar – voorheen getrouwd met de voormalige minister van Justitie van Hongarije – een nieuw soort oppositiebeweging te ontwikkelen. Hij lekte onlangs een audiofragment dat hij had opgenomen met zijn toenmalige vrouw Judit Varga, die toen minister van Justitie was. Op de opname zijn twee mensen te horen die praten over het onderzoek naar een fraudezaak waarbij Varga's voormalige plaatsvervanger betrokken is.

Magyar zegt dat het bewijs bevat dat Antal Rogán, de minister van het kabinet van de premier, en zijn staf onderzoeksgegevens hebben gemanipuleerd. "Natuurlijk, ze hebben zichzelf eruit geslagen", hoor je de vrouw die beweerde Varga te zijn in de opname zeggen, een duidelijke verwijzing naar Rogan en zijn staf. Na de onthullingen zei ze echter in een schriftelijke verklaring op sociale media dat Magyar betrokken was geweest bij huiselijk geweld tegen haar en haar onder druk zette om dingen te zeggen.

Het corruptieschandaal komt na een schandaal over seksueel misbruik van kinderen in een staatsweeshuis dat Orbáns bondgenoten, waaronder de toenmalige president en de voormalige minister van Justitie, dwong af te treden uit de politiek.

Hoewel Orbán een politieke overlever is geweest, werd verwacht dat het protest van zaterdag verdere druk zou uitoefenen op de regeringsleider in de aanloop naar de komende verkiezingen voor het Europees Parlement.

“Van nu af aan zal niets meer zijn zoals het is geweest”, zei Magyar terwijl hij pleitte voor een meer pro-West-Europees gericht Hongarije. “Er is een verandering begonnen, die niet meer gestopt kan worden”, beloofde hij. In zijn toespraak tot de menigte beschuldigde Magyar de media van het land en het parket van het ontbreken van echte onafhankelijkheid.

Hij noemde opnieuw “corruptie bij de overheid op hoog niveau” en zei dat hij een partij zou oprichten die mee zou doen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni.

Toch zijn vrienden en vijanden het erover eens dat Magyar een zware strijd zal moeten voeren om een politiek systeem te veranderen waarmee een hele generatie is opgegroeid.