• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

6 maanden terug was er het bloedbad aangericht door Hamas

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 april 2024 - LONDEN/JERUZALEM – Israël en zijn bondgenoten herdenken zondag dat zes maanden terug “Black Sabbath” plaats vond op 7 oktober, toen Hamas-strijders ongeveer 1.200 mensen doodden en ongeveer 253 personen ontvoerden. De dag begon uren nadat de ontevredenheid over de oorlog zaterdag laat overkookte, toen de politie in Tel Aviv tienduizenden anti-regeringsdemonstranten met geweld uiteendreef. Ze kwamen bijeen in de Israëlische stad om de vrijlating te eisen van de gijzelaars die Hamas zes maanden geleden in beslag had genomen.

In een open brief begin zondag maakte de Britse premier Rishi Sunak duidelijk dat hij de pijn van de Israëliërs begreep. Terugdenkend aan de gebeurtenissen van 7 oktober sprak hij over “de meest weerzinwekkende aanval in de geschiedenis van Israël, het grootste verlies aan Joodse levens sinds de Tweede Wereldoorlog. Zes maanden later zijn de Israëlische wonden nog steeds niet geheeld. Families rouwen nog steeds, en gijzelaars worden nog steeds vastgehouden door Hamas.”

Sunak benadrukte: "We blijven vasthouden aan het recht van Israël om de dreiging vanuit Hamas-terroristen te weerstaan en onze veiligheid te verdedigen. Hij noemde echter ook de humanitaire crisis in Gaza en zei: “Heel Groot-Brittannië is geschokt door het bloedvergieten en geschokt door de moord op dappere Britse helden die voedsel brachten naar mensen in nood.”
Sunak verwees naar de Israëlische drone-aanvallen van maandag waarbij zeven hulpverleners van de World Central Kitchen-groep in Gaza omkwamen. Israël ontsloeg verschillende officieren en zei dat de dodelijke aanval een tragische vergissing was.

Sunak suggereerde dat de aanval onderstreepte dat na “zes maanden oorlog in Gaza de tol onder burgers blijft stijgen.” Hij zei dat er sprake was van ‘honger, wanhoop en verlies van mensenlevens op een verschrikkelijke schaal’.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweert dat meer dan 33.000 Palestijnen zijn gedood, maar die cijfers zijn moeilijk onafhankelijk te verifiëren.

Maar toch: “Dit verschrikkelijke conflict moet eindigen. De gijzelaars moeten worden vrijgelaten. De hulp – waar we ons uiterste best voor hebben gedaan om te land, door de lucht en over zee te leveren – moet binnenstromen”, betoogde de premier.Hij sprak terwijl bemiddelende gesprekken werden voortgezet om een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas te bereiken.

“De kinderen van Gaza hebben onmiddellijk een humanitaire pauze nodig, die moet leiden tot een duurzaam staakt-het-vuren op de lange termijn. Dat is de snelste manier om gijzelaars eruit te krijgen en te helpen, en om de gevechten en het verlies van mensenlevens te stoppen”, schreef Sunak op sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter.

Hij zei dat zo'n staakt-het-vuren "In het belang van zowel Israëli's als Palestijnen - die het allemaal verdienen om in vrede, waardigheid en veiligheid te leven - is dat waar we ons voor zullen blijven inzetten."

Zijn boodschap kwam op de dag dat Israëlische opiniepeilingen suggereerden dat de overgrote meerderheid van de Israëli's ongelukkig is met de resultaten die tot nu toe zijn bereikt in de oorlog tegen Hamas.

Minder dan een derde van de Israëli's zei tevreden te zijn met de resultaten die tot nu toe zijn bereikt in de oorlog, een half jaar na de aanval van Hamas op 7 oktober, volgens de opiniepeiling gepubliceerd door het Israëlische dagblad Maariv.

Meer dan de helft (62 procent) van de respondenten zei ontevreden te zijn met de resultaten tot nu toe, en 9 procent zei het niet te weten, zo bleek uit de peiling.De frustratie die tot uiting kwam in de peilingen werd zeker gedeeld door demonstranten die zaterdag hun woede uitten over het feit dat meer dan 100 gijzelaars in Gaza in hechtenis zijn genomen door Hamas, ondanks de bezorgdheid over meldingen van seksueel misbruik en moorden.

Hun demonstratie kwam op een moment dat het Israëlische leger zei dat het het lichaam van een gijzelaar uit het zuiden van Gaza had teruggevonden.

Terwijl de spanningen toenamen, stuurde Hamas een delegatie naar Caïro voor besprekingen over een staakt-het-vuren in Gaza en een ruilovereenkomst van gijzelaars voor gevangenen tussen de islamitische groep en Israël.

De Islamitische groepering waarschuwde echter dat ze "een permanent staakt-het-vuren, de terugtrekking van Israëlische troepen uit Gaza en de terugkeer van ontheemden naar hun woonplaatsen" zou eisen. De organisatie wil ook een "serieuze gevangenenruil" waarbij 1000 gevangenen worden vrijgelaten.