• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

JOVD wil af van drugsverbod

AMSTERDAM - De Amsterdamse afdeling van de JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie van de VVD, veroordeelt de manier waarop in de hoofdstad met drugs wordt omgegaan. Op sommige plaatsen in het centrum van Amsterdam wordt namelijk overlast ondervonden door drugsdealers. In veel gevallen worden er nep-drugs, waaronder bloem en paracetamol, verkocht. De VVD Amsterdam wil nu gebiedsverboden opleggen voor dealers, hiermee hoopt de VVD de overlast te beperken.

 'Wanneer cocaïne in de smartshop te verkrijgen is, zal men niet meer op zoek hoeven naar een dealer, hierdoor zal de overlast sterk afnemen', aldus de JOVD. Tevens zijn de liberale jongeren van mening dat elk individu de vrijheid zou moeten hebben om zelf te bepalen of en welke drugs hij gebruikt.
"Wij vinden dat je omdat sommige mensen bijvoorbeeld niet met gokken om kunnen gaan je dat niet aan iedereen verder moet verbieden," reageert de JOVD.

Dat klinkt heel bevrijdend- vindt onze redactie- voor mensen die geen zin hebben om anderen voor te schrijven hoe zij hun leven moeten inrichten. En het kan ook allemaal bij mensen die in grote lijnen zelf hun leven onder controle hebben. Met een open mind en een gezonde dosis realisme moeten wij echter constateren dat de drugs er zijn en blijven. Hoe je dat ook beoordeelt. Grenzen stellen aan jezelf lukt lang niet iedereen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die verslaafd zijn aan roken en dat soms heel gezond overleven maar nog vaker hierdoor makkelijker vervelende ziektes oplopen. Toch kan iemand aan een rookpauze de kracht ontlenen om zich te herpakken. Dan is roken toch waardevol voor diegene. Tot op zekere hoogte soms nodig om zich te handhaven. Of anderen dit nu leuk vinden of niet.
De JOVD reageert: 'Er is een bepaalde vraag naar drugs, men zal dus toch op zoek gaan naar een dealer, een gebiedsverbod verplaatst het probleem alleen. Legalisering van drugs, waaronder ook cocaïne is de enige echte oplossing. Wanneer cocaïne in de smartshop te verkrijgen is, zal men niet meer op zoek hoeven naar een dealer, hierdoor zal de overlast sterk afnemen'.
De JOVD neemt daarmee een duidelijk standpunt in. Een onverschrokken eerlijke visie van heel jonge mensen. Het zou natuurlijk helemaal top zijn als iedere manier om zich op te laden via stimulerende middelen met de juiste dosering volstond maar helaas omvat het woord slaaf van verslaving een grote devaluatie van iemands waardigheid en persoonlijkheid.
Natuurlijk kan en mag dat ook iemands keuze zijn. Het kan helpen om iets heel moeilijks te doorstaan. Daar zijn ook beroemde films en boeken over gemaakt. Maar de verleiding kan te groot geworden zijn. De zo zeer gewenste vrijheid van de mens is dan al lang niet meer met de veel geprezen vrije keuze verbonden.