• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Te gek: Nederlandse fotograaf veroordeeld voor werk met drone

Voor de eerste keer werd in Nederland een fotograaf veroordeeld omdat hij zijn werk deed met een drone. De reactie van de veroordeelde fotojournalist Roel Dijkstra op Facebook is lang niet mals. Hij vertelt hoe hij maar in één zin mocht uitleggen wat en waarom hij met een drone werkte. Daarna werd hij direct afgekapt en begon een forum in de uitzending op onze collega te mopperen en te katten dat het niet mooi meer was. Wij willen zeker niet alle makers van radioprogramma's (en zeker niet van Radio 1) van manipulatie en onderuithalen van iemand die gewoon zijn werk doet beschuldigen. Maar het is duidelijk dat hier een heel raar spel is gespeeld. Het wordt toch wel de hoogste tijd dat de wetten en regels in ons land worden aangepast aan de ontwikkelingen binnen de moderne communicatiestruktuur. Hier volgt de verbolgen reactie van fotojournalist Roel Dijkstra die niet eens fatsoenlijk kon uitleggen waarom hij met een drone werkte...

“Radio 1, Eerste Kerstdag tien voor elf, mediazaken. Onderwerp mijn drone. Afgelopen dinsdag ben ik door de rechter tot 250 euro boete betalen veroordeeld omdat ik, 9 meter hoog, kennelijk illegaal, met een drone heb gevlogen. Ik word gebeld door de regisseur. Ik kon letterlijk 1 zin uitspreken en dan wordt het overgenomen door het forum, een stelletje nitwits, die gaan klagen dat drones in de journalistiek niet gewenst zijn omdat burgers niet willen dat ze overal gefilmd worden.
Dat forum begrijpt er echt niets van: Héél Nederland mag nu de rest van Nederland fotograferen uit de lucht, alleen professionele fotografen, zoals ik, mogen het niet, uitgerekend degenen die nog nadenken over wat ze doen en nog een eindredacteur hebben die controleert of het zorgvuldig is. Want een burger mag gewoon bij de Kamera-Express of de Mediamarkt een drone kopen, ermee vliegen en fotograferen, maar iemand die er 'baat of inkomen' van heeft mag het (met dezelfde drone !) alleen als hij een examen afgelegd heeft alsof ie een Boeing wil gaan vliegen en z'n drone (lichter dan een meeuw) voor 4500 Engelse ponden heeft laten keuren. Want dat kunnen ze nog niet eens in Nederland. Beste radiomensen, waarom wordt van tevoren vier keer gebeld als voorbereiding en mag ik in de uitzending ternauwernood 1 zin zeggen...... En dat was antwoord op de vraag of ik gevlogen heb. Hallo, dat was toch al duidelijk."(Redactie: Daar snappen wij ook niets van...) "Wat een wáárdeloze radiojournalistiek. Ik had van radio 1 meer verwacht.”
Aldus Roel Dijkstra die voortaan zeker eerst een officieel verzoek moet indienen of hij ergens met zijn drone mag fotograferen alleen weet hij nog niet bij welke instantie. In ieder geval niet bij een collectie bezorgde burgers uit dat radioforum dat slapeloze nachten doorbrengt uit angst dat een enge fotograaf hun per drone door het dak van hun huis heen fotografeert.