• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dilan Yesilgoz over hoge kosten ‘We Are Here’-groep

  AMSTERDAM - Gemeenteraadslid Dilan Yesilgoz-Zegerius is verontrust over de grote schadepost die de uitgeprocedeerde asielzoekers van ‘We are Here’ voor de gemeente met zich meebrengen. “1,3 miljoen schade vanaf 2014 voor de Amsterdamse belastingbetaler is echt schrikbarend hoog."

De Telegraaf vroeg bij het Amsterdamse stadsbestuur om een overzicht van de kosten. Daaruit blijkt dat de groep illegalen veel schade veroorzaakt in gekraakte panden en de gemeente te maken heeft met flinke kosten voor schoonmaak, reparatie en bijvoorbeeld elektriciteitskosten. Particulieren moeten beveiligers inhuren om te voorkomen dat panden worden gekraakt.

Dilan Yesilgoz-Zegerius: “Dit kan zo niet langer, niet voor de Amsterdammer maar ook zeker niet voor deze groep die nu al vier jaar van pand naar pand zwerft.”
Wat de VVD betreft moet dit stoppen en moeten deze mensen weer perspectief krijgen door terug te keren naar het land van herkomst”, aldus Yesilgoz-Zegerius.

Kanttekening van onze redactie: Als het om vluchtelingen-profiteurs gaat heeft zij volkomen gelijk. Maar er zijn ook anderen die radeloos op de vlucht zijn. Er moet daarom een tussenoplossing komen want iedereen weet dat bepaalde vluchtelingen niet meer naar hun land terug KUNNEN.

Zouden wij, die zo'n rijk leven hebben in ons land, diegenen die niet terug kunnen toch tot teruggaan met alle vreselijke gevolgen daarvan kunnen veroordelen?
Als het zo'n bende is in de kraakpanden moet daar meer toezicht komen. Dat gaat natuurlijk een hele organisatie kosten om afspraken en contracten te maken. Die organisatie is er nu nog niet maar kan heel goed vanuit die kringen in samenwerking met de overheid worden opgericht. Mits iedereen die de goede wil daarvoor heeft en bereid is tot samenwerking, zich daarvoor inzet.

Nu is het zo dat hopeloze mensen zonder enige leiding maar ergens wegschuilen en hopen daar veilig te zijn. Het moet mogelijk zijn in deze half-duistere onbekende wereld verandering en ordening te brengen. Dat kan ruimschoots opwegen tegen de hoge kosten die nu nodig zijn door vernielingen of gebrek aan kennis over hoe je je behoorlijk dient te gedragen in het pand wat leeg staat maar jou niet behoort.

Krakers zijn ook mensen en soms radeloos. Desalniettemin blijft het een feit dat krakers het eigendom van anderen wat leeg staat on-eigenlijk in gebruik nemen.

De bezitters van die panden hebben ook rechten die absoluut niet genegeerd mogen en kunnen worden. Het is daarom juist dat men met elkaar in contact komt en dat er een regelgeving en toezicht volgt. Het past in deze tijd dat we naar flexibele oplossingen zoeken. Er moeten geen mensen verketterd worden maar zaken moeten op een nieuwe andere manier worden aangepakt.