• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Relaxed oefenen met De Virtuele Patiënt

  Hoe voer je als huisarts een slecht-nieuws-gesprek? Hoe leer je als geneeskunde student betrokken en helder een boodschap over te brengen aan een patiënt in een consult van tien minuten? Vaak klagen patiënten dat de huisarts helemaal niet naar hun wilde luisteren.

Dat komt omdat hun verhaal naar de dokter toe meerdere aspecten en lagen omvat. Maar dat kost tijd en daarvoor hebben de verzekeringen geen budget vrij. Dus hup opschieten: waar heeft u pijn en laat eventueel maar zien als het niet te lang duurt tenminste. Anders sturen we u liever door naar specialisten.

Er zijn heus dokters die wel de tijd willen nemen maar vaak hebben patiënten te veel meervoudige problematiek waarbij de arts op zoveel moet reageren dat hij de patiënt liever verwijst naar een specialist die misschien ook niet degene met-het-juiste-antwoord is.
Als je een gesprek enigszins medisch bij kunt sturen als dokter en tegelijk wel de patiënt serieus tegemoet komt kan het spreekuur voor beide partijen veel meer opleveren.

Daarom heeft de Universiteit van Utrecht nu een game ontwikkeld waardoor zorgprofessionals gesprekken met verschillende zogenaamde patiënten gewoon thuis kunnen oefenen. De Virtuele Patiënt verschijnt met deze game in de vorm van een robot op je computer en je kan met hem spreken. Deze robot licht dan op allerlei verschillende manieren haar of zijn klachten toe aan 'de dokter' ofwel diegene die op de computer met het game gaat oefenen.

De gemeente Utrecht heeft een open oog voor slimme innovatie en de afdeling volksgezondheid (directeur Hetty Linden) werd initiatiefnemer en verbinder van het zakelijk zeer interessante project De Virtuele Patiënt.

Wie gaan het gebruiken? Studenten psychologie, farmacie of (dier)geneeskunde, maar ook doorgewinterde zorgprofessionals kunnen nu deze gesprekken oefenen met De Virtuele Patiënt. Zij kunnen - studenten en ook al werkende zorgprofessionals- online oefenen in het voeren van complexe gesprekken met diverse virtuele karakters.

Dit game is gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te passen aan de trainingsbehoefte: een professional kan zelf nieuwe gesprekken en situaties inbrengen. Inmiddels hebben al ruim 40 zorgprofessionals een training gevolgd met de Virtuele Patiënt.

De startup DialogueTrainer brengt de software de markt op en bedient naast de zorg ook andere doelgroepen. Het bedrijf biedt een online platform voor het ontwikkelen van professionele gespreksvaardigheden.

“Door met elkaar moeilijke gesprekken te oefenen en vooral te overleggen wat wel of niet goed werkt, ontstaat zeer waardevolle kennis en vooral ook meer begrip voor elkaars expertise,” verklaart Jacqueline van Riet. Zij is huisarts en bestuurder van Volte wat vanuit de praktijk scenario’s voor De Virtuele Patiënt ontwikkelt en gebruikt in haar scholingsaanbod.

De ontwikkelde personages kennen 17 emotionele expressies die ze laten zien als je met ze in gesprek gaat. In de toekomst kunnen ook andere professionals, bijvoorbeeld uit het onderwijs of justitiële inrichtingen, hun gespreksvaardigheden met deze virtuele karakters oefenen. Trainen met een computerprogramma is niet nieuw, maar met een patiënt die emoties vertoont wel.