• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

WG Kunst Weekendsalon toont drie kunstenaars

  AMSTERDAM - Het gaat om de beeldend kunstenaars Aloys Ginjaar, Tina van Turnhout en Astrid Verhoef. In het weekend van 8 t/m 10 december 2017 laten zij gezamenlijk bij WG Kunst hun werk zien. Twee van hen zijn fotograaf, de derde is multi-media kunstenaar. Na deelname in 2015 aan het Photoville festival in New York zijn ze verder gegaan met een inspirerende creatieve uitwisseling.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in de huidige veelzijdige expositie. Aloys Ginjaar toont zwartwit-fotografie van 1966 -1976 onder het motto 'Lang leve het leven!’ Zijn creativiteit als fotograaf is breed gericht en ook in zijn werk is zijn motto 'Lang leve het leven'.

Hij zegt: "Kijk... Ik ga het leven natuurlijk niet ensceneren maar ik wil het wel vastleggen zoals het is. Je gaat ook niet elke morgen opstaan en met een afstandsbediening de wereld in om het leven naar je hand te zetten. Ik kijk met verliefde ogen naar het spontane leven van alledag... Daarbij combineer ik als fotograaf het geduld van een visser aan de alertheid van een jager..."

Kan het mooier?

Tina van Turnhout presenteert imposante, tijdloze schilderijen van twee bij drie meter en haar fotowerken. Ze beschikt over uiteenlopende talenten. Haar oorsprong uit de film- en theaterwereld is nog steeds merkbaar in haar huidige werk. Zij voegt foto's van zichzelf toe aan geschilderde (fantasie)landschappen. Ook monteert ze haar eigen gestalte in stills van 8mm-films die ze zelf maakte in de jaren '70 of in zeldzame oorlogsdocumentaires uit de jaren 1940. Zij speelt de rol van toeschouwer en reiziger en is regisseur en acteur tegelijk. Eén van haar geëxposeerde schilderijen is getiteld The New Century en toont haarzelf op de golfslag van de tijd. Een interessant gegeven. Haar houding toont kracht en onverzettelijkheid.

Van Astrid Verhoef is eigentijdse geënsceneerde fotografie te bewonderen. Zij laat zichzelf zien in een surrealistische omgeving. Daarvoor reist zij naar verre onherbergzame gebieden in Amerika en Australië. Ze toont sterk werk waarin ze enigszins humoristisch maar soms ook weemoedig een poëtische relatie met een verbeelde omgeving laat zien. Soms is die omgeving ook enigszins spooky.

Deze weekend-expositie omvat een geheel van rijk gevarieerde beelden. Wie de warmte van de mooie zwart-wit foto's op zich heeft laten inwerken wordt daarna verrast door de moderne en kleurrijke foto's met een surrealistisch karakter en arriveert uiteindelijk dan bij de tijdloze imposante schilderijen die ons meenemen op de golfslag van de tijd.

FOTO: ASTRID VERHOEF 

OPENING vrijdag 8 december 17.00–19.00 Openingswoord Chris Reinewald , freelance journalist

Tentoonstellingsperiode vrij. 8 t/m zo. 10 dec. 2017
Open: za. 9 en zo. 10 december 13.00 - 17.00 uur

WG KUNST Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 1054 SP Amsterdam