• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Erland Galjaard verlaat RTL

  RTL maakt bekend dat algemeen programmadirecteur Erland Galjaard heeft besloten per 1 mei aanstaande na 21 jaar RTL te verlaten. Galjaard stapt per 31 maart uit de dagelijkse operatie en rondt na die tijd een aantal lopende projecten af. Voordat Galjaard zijn volgende stap bepaalt, last hij een creative sabbatical in om zich te richten op eigen projecten op het gebied van onder andere drama, gezondheid en muziek.

Erland Galjaard: “Het TV vak is het mooiste vak dat ik ken. Het is heel afwisselend en creatief . Je ontmoet kundige vakmensen waar je dagelijks mee omgaat. Dat heeft alles bij elkaar een intense impact . Daar staat een grote verantwoordelijkheid tegenover die soms alles beheerst."

Voordat Erland Galjaard een volgende fase in zijn carriëre overweegt neemt hij nu rustig de tijd zijn eigen creatieve projecten te ontwikkelen die zich bezig houden met drama, gezondheid en muziek. Het is volledig duidelijk dat sommige mensen zich niet laten meeslepen door de hecktiek van een overdrukke maar geweldige baan. Zij zijn een goed voorbeeld voor anderen die zich door zo'n mallemolen laten meeslepen en er niet even uit durven stappen.

Maar dit is het tijdperk van éducation permanente zoals professor Henri Van Praag al in de vorige eeuw introduceerde. Een nieuwe levensstijl waarin mensen niet in één voor-geframed traject tot bloei komen en eveneens voor-geframed moeten afnokken richting treurige situaties in de zin van ouder-oud-afgedaan. Vroeger waren mensen van 40 vaak al een beetje 'bejaard' en aan het stoppen met van alles. Het is allemaal nu gunstig vooruit gegaan.

Iedereen kan nu de kans krijgen steeds weer na een al dan niet geslaagde werkperiode opnieuw te ontspannen op welke wijze ook. En zich te heroriënteren. Het is juist één van de grote winsten van ons sociale systeem dat iedereen op eigen manier daarna weer met andere activiteiten een volgende route kan inslaan.

Niemand wil het natuurlijk graag meemaken om op een heel andere manier mogelijk van anderen afhankelijk te worden. Of een periode van grote onzekerheid tegemoet te gaan. Toch liggen hier ook nieuwe kansen. Nu laad ik de verdenking op me dat er geen begrip zou bestaan voor ouderen die door ontslagen niet meer in hun werkveld terecht kunnen. Omdat hun werk niet meer bestaat of omdat ze te duur zijn geworden.

Geld moet daarna soms dan heel moeilijk terug worden verdiend. En je hebt toch steeds minder budget. Soms is dat een diepe neergang. Maar je kunt wel altijd iets voor anderen betekenen en dat krijg je meestal ook terug . Misschien moet je hulp vragen en krijg je minder dan je wilt. Maar voor iedereen zijn er ook onbetaalde projecten mogelijk ten nutte van de gemeenschap waarop je wel veel zelfrespect kan baseren.

Misschien is het best leuk om eerst minister en dan buschauffeur te zijn. Of na tv-omroeper trambestuurder. Zo leer je in ieder geval het echte leven van alledag kennen. Alles bij elkaar: een nieuwe route... nieuwe kansen.