• Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Je was opgehaald door Miele Laundry Club

Lees meer...  Miele Laundry Club is een was- en strijkservice in Amsterdam met een nieuw initiatief. Je was wordt thuis opgehaald, gewassen, gestreken, gevouwen en weer thuisbezorgd in 48 uur. Geschikt voor het perfect laten wassen van je dagelijkse was of specifieke voor het strijken van delicate kledingstukken, zoals blouses en overhemden.

Wel makkelijk voor drukke dames en heren vooral als het gaat om kleding waar je heel voorzichtig mee om moet gaan. Van tevoren krijg je een katoenen waszak thuis gestuurd waar je ongesorteerd je was in kunt doen. Vervolgens komen zij de was ophalen op een moment dat het jou uitkomt. De wasexperts wassen je kleding met de grootst mogelijke zorg.

Lees meer

Marlies Dekkers Swimwear Collection

Lees meer...  The Swimwear Collection biedt een combinatie van beeldschone, moderne en kleurrijke swimwear designs met veel aandacht voor detail. Badmode die meteen opvalt door de karakteristieke eigen stijl.

De collectie is ontworpen voor de zelfverzekerde en stijlvolle vrouw. Ieder collectie item toont een onovertroffen combinatie tussen stijl en pasvorm. Op het strand en op de boulevard!

Lees meer

De hipste fietsen als vorm van lifestyle

Lees meer...  Je kunt het allemaal bekijken bij Bike MOTION in Jaarbeurs Utrecht De sportieve fiets wordt een populairder lifestyleproduct. Steeds vaker zie je mensen door de stad scheuren op fraai vormgegeven racefietsen; de zogeheten 'fixies'. Het themaplein Urban in Hal 10 staat geheel in het teken van deze subcultuur, met de hipste fietsen in de meest gave uitvoeringen.

Het bouwen van een fiets is een waar ambacht en op Bike MOTION is het van dichtbij te zien. Ga naar de werkplaats daarvoor.

Lees meer

Toekomstvisies op Imagine Film Festival

Lees meer...  AMSTERDAM - Het Imagine Film Festival in EYE presenteert tijdens de aankomende editie het themaprogramma Things To Come. In het wetenschappelijke programma wordt de wetenschap van vandaag naast toekomstvisies uit sciencefictionfilms gelegd. In Things to Come wordt gekeken naar onderwerpen die de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen haalden: het reizen naar Mars van pioniers Elon Musk en Jeff Bezos, en de genetische manipulatie die in China actueel is.

Met Mission to Mars wordt gekeken naar diverse aspecten van het reizen naar Mars en in Knutselen met DNA staat genetische manipulatie met behulp van de techniek van CRISPR/Cas9 centraal.

Lees meer

Hilton Amsterdam herdenkt legendarische ‘Bed-in for Peace’

Lees meer...  AMSTERDAM - In Hilton Amsterdam is van 22 tot en met 31 maart een foto-expositie te zien over de Bed-in for Peace actie van John Lennon en Yoko Ono. Voorjaar 1969 schreven de beroemde Beatle en zijn kersverse echtgenote geschiedenis met hun actie voor de wereldvrede. 50 jaar later heeft hun boodschap nog niets aan kracht ingeboet. De expositie toont vijftig iconische beelden van toen, geplaatst in de context van die tijd.

Als eerbetoon voor de vredesactie van 50 jaar geleden geeft Hilton Amsterdam de naam Peace aan een nieuwe tulp, die op 28 maart wordt gedoopt. In het Memorial Weekend (30 en 31 maart) staan voorts een documentaire en optredens in het hotel op het programma. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de beroemde John & Yoko Suite. De expositie is gratis toegankelijk. Locatie/tijden: Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam; dagelijks 10.00 -20.00 uur. Voor meer informatie volg @HiltonAmsterdam op Facebook en Instagram.

Lees meer

Van der Klein: Láát je niet meeslepen...

Lees meer...  "Láát je niet zo meeslepen Baruch. Je houdt een heel verhaal over een onderdeel van een programma van een popi-jopi-partij die zou gezegd hebben: Koop niet bij Joden." Precies. Mag ik even verontwaardigd zijn? Aan zulke mensen heb ik tijdens de 2de Wereldoorlog het verlies van huis en haard te danken. En nog veel méér...

"Je mag dat zeggen natuurlijk. En toch ... De geschiedenis geeft ons steeds weer waardevolle lessen. Onder méér: hoe gevaarlijk het is om te framen. Dat gebeurt nog steeds en juist daarvoor moet je zo op je hoede blijven. Dat doen bepaalde groepen die proberen mensen tegen elkaar op te stoken. Daar moet je ontzettend voor oppassen Baruch..."Oppassen?! Oppassen... Het gaat hier niet om een t.v.-serie met vriendelijke grootouders...

"Zeker niet. Het was wel een leuke serie trouwens. Tien jaar terug .... ? Maar framen en nepnieuws nemen naïeve mensen in de tang. Zodra mensen in allerlei ongure verhalen gaan geloven komt er iets op gang wat je moeilijk terug kunt draaien..." O... Wat heeft dat in vredesnaam te maken met die nare haat tegen joden? Waarom zijn vrouwen, joden en homoseksuelen altijd zo'n makkelijk doelwit?

Lees meer

Brits onderzoek waarschuwt voor deep fake

Lees meer...Online desinformatie zal alleen maar geavanceerder worden, waarschuwt Damian Collins, voorzitter van een Britse commissie die onderzoek doet naar desinformatie en nepnieuws. Daarom moet er regelgeving komen om nepnieuws tegen te gaan. Social media platforms moet worden verplicht zich ten houden aan nieuwe ethische codes om de verspreiding van nepnieuws en misbruik van gebruikersdata tegen te gaan.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een maandag verschenen Brits parlementair rapport over desinformatie en nepnieuws. De commissie heeft achttien maanden onderzoek gedaan.
Vooral Facebook krijgt het zwaar te verduren in het rapport. Er wordt extra aandacht gevestigd op het gebrek aan medewerking van Facebook en de verdenking dat Facebook de commissie heeft voorgelogen.

Volgens Damian Collins heeft Facebook de democratie in gevaar gebracht doordat kiezers misleid eenvoudig kunnen worden met nepnieuws en desinformatie. Volgens het rapport verzuimen social media platforms actie te ondernemen tegen schadelijke inhoud. “Waar we zien dat leugens worden verspreid, met name in verkiezingsperiodes, zouden we tegen techbedrijven moeten kunnen zeggen: we willen dat je optreedt tegen deze content. Het is geen mening, het is een leugen. Het wordt kwaadwillig verspreid en je moet je inspannen het te stoppen.”

De huidige Britse wetgeving kan hier niet goed op inspelen en moet volgens Damian Collins dan ook worden aangepast.

Hij waarschuwde ook dat desinformatie en nepnieuws steeds geavanceerder worden en dat via social media zogeheten films verspreid zullen worden waarbij het lijkt of politici opruiende speeches hebben gegeven, terwijl ze dat nooit hebben gedaan. Zulke deep fakes zijn voor audio en videobeelden die door middel van kunstmatige intelligentie zijn gecreëerd. Met deze technologie is het mogelijk mensen uitspraken in de mond te leggen.

Hij voegde eraan toe: “We zouden een goede ethische code moeten hebben, vastgelegd in een statuut met een onafhankelijke toezichthouder om te controleren of de technische bedrijven eraan voldoen of niet.”

Droefheid over Karl Lagerfeld - overleden op 85-jarige leeftijd

Lees meer...  PARIJS - Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. De couturier stierf in het Amerikaanse ziekenhuis van Neuilly-sur-Seine, waar hij de dag ervoor was opgenomen.Het ging al langer niet goed met de gezondheid van de hoofdontwerper bij Chanel. Vorige maand meldden nieuwsbronnen ongerust dat zij hem voor het eerst sinds zijn aanstelling bij Chanel niet zagen tijdens de modeshow van Chanel op de Paris Fashion Week.

Karl Lagerfeld werd in 1933 geboren in Hamburg, vermoedelijk op 10 september 1933 maar de exacte datum maar de exacte datum heeft hij nooit bevestigd. Hij vestigde zich begin vijftig met zijn moeder in Parijs. Daar werd hij één van de belangrijkste naoorlogse couturiers.

Lees meer

Alweer 17e editie van ‘The Model Convention’

Lees meer...  RIJSWIJK - Op 9 maart a.s. organiseren Mariana Verkerk en Mauritz Briët van Model Scouts Network de 17e editie van ‘The Model Convention’. De Broodfabriek in Rijswijk is op deze zaterdag het centrum van de Internationale Modellenwereld.

De meest invloedrijke Nationale en Internationale modellenbureaus gaan op TMC op zoek naar nieuw en bestaand modellen talent. ‘The place to be’ voor mannen en vrouwen tussen 13 en 30 jaar met ambities in de modellenbranche.

Lees meer

Uniek concept van ‘The Model Convention’

Lees meer...  Ieder vakgebied van de modellenbusiness wordt vertegenwoordigd door ‘The Model Convention’ waardoor ook de commerciële, de curvy, casting modellen en acteurs een kans hebben een betrouwbaar bureau te vinden. TMC heeft de bewezen een zeer effectieve manier te zijn om een modellen carrière te beginnen. Hoe gaat TMC in zijn werk?

Eerst oefenen de modellen op de catwalk onder begeleiding van catwalkcoach Mariana Verkerk. Aansluitend worden de scouts voorgesteld en nemen zij plaats langs de catwalk. Vervolgens lopen de modellen één voor één over de catwalk.

Lees meer

2Doc: Michel – acteur verliest de woorden

Lees meer...  Wat is een acteur nog, als hij zijn taal verliest? Met die vraag worstelt de Vlaamse acteur Michel van Dousselaere. Voor hem is taal zijn sterkste wapen, hèt middel om zich uit te drukken. In 2014, als hij gaat repeteren voor de succesvolle voorstelling Borgen, wordt bij hem een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt; een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast.

In de documentaire ‘Michel – acteur verliest de woorden’ is te zien hoe Van Dousselaere omgaat met zijn noodgedwongen zwijgzaamheid en afscheid neemt van het vak dat hij al zo lang uitoefent. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman, co-regisseur van de film, zoekt Michel (Gent, 1948) naar nieuwe manieren om zich uit te drukken. Ondanks de beperkingen voltooit hij, met behulp van een souffleuse, zijn rol in ‘Borgen’. Dankzij zijn interpretatie, spel en indringende blik blijft hij een sterke aanwezigheid op het podium. En ook daarbuiten.

Lees meer

Niels van der Laan en Jeroen Woe met ’Even tot hier'

Lees meer...  Niels van der Laan en Jeroen Woe, bekend van hitshow ‘De Kwis’, zijn vanaf zaterdagavond 16 maart weer wekelijks terug op tv met een nieuw satirisch programma ‘Even tot hier’. Samen met de Miguel Wiels Band, een ensemble van 7 zingende acteurs, een expert en een muzikale grootheid zal in rap tempo ál het nieuws van die week hun revue passeren.

Ze proberen zich letterlijk een voorstelling te maken van de voorbije week. Even tot hier is vanaf zaterdag 16 maart wekelijks om 21:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Lees meer

Journalist Gerbert van der Aa Marokko uitgezet

Lees meer...  Dit weekend is journalist Gerbert van der Aa Marokko uitgezet, omdat hij daar illegaal zou zijn. Gerbert Van der Aa, die onder andere voor Elsvier schrijft, ontkent dit. EenVandaag schrijft dat hij een week geleden in Marokko arriveerde. “Vanaf dag één waren er agenten in burger die mij volgden,” zegt Van der Aa aan de telefoon vanuit de Spaanse enclave Melilla.

Na vier dagen werd de journalist aangehouden en naar eigen zeggen vriendelijk verzocht om het land te verlaten.

Lees meer

Axel Rüger verlaat Van Gogh Museum in Amsterdam

Lees meer...  AMSTERDAM - Directeur Axel Rüger gaat het Van Gogh Museum verlaten. Hij maakte onlangs bekend dat hij vanaf 1 juni als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen gaat werken. Hij kijkt met heel veel plezier en passie terug want hij vond het een voorrecht om aan zo’n vooraanstaand instituut als het Van Gogh Museum leiding te mogen geven."Ik kijk met trots terug op de vele interessante tentoonstellingen, mooie aanwinsten, bijzondere mijlpalen en kleurrijke, ambitieuze evenementen die ik de afgelopen 13 jaar heb mogen meemaken. Ik prijs me gelukkig dat dit altijd in samenwerking was met veel betrokken medewerkers en professionele relaties die ons museum omringen."

Nu staat hij per 1 juni voor de unieke uitdaging om leiding te gaan geven bij de Royal Academy in Londen en verder mee te bouwen aan dit 250 jaar oude kunstinstituut met zijn rijke historie en traditie. "Ook dat voelt als een enorme eer. Ik kijk er dan ook naar uit om vanaf 1 juni in Londen aan de slag te gaan, in de wetenschap dat ik het Van Gogh Museum met talrijke veelbelovende tentoonstellingen en activiteiten in de nabije toekomst in goede handen achterlaat.”

Lees meer

Museum Jan van der Togt brengt Almost Unreal

Lees meer...  AMSTELVEEN - Van 13 maart tot en met 2 juni 2019 toont Museum Jan van der Togt een overzichtstentoonstelling van de schilder Willem van Veldhuizen. Het realistische werk van Van Veldhuizen kenmerkt zich door de weergave van een lege binnenruimte.

Vaak een museuminterieur, waarvan een groot gedeelte vloer is met een uitzicht naar buiten. De werkelijkheid die zich achter het raam bevindt, weerspiegelt zich in de glimmende vloer. In de ruimtes, met elementen als beelden en meubels maar waar mensen ontbreken, ligt de focus op het magische spanningsveld tussen licht, reflectie en schaduw.

Lees meer

Boek: Vis uit Blik 2

Lees meer...  Onlangs presenteerde seafood chef en auteur Bart van Olphen zijn nieuwste boek Vis uit blik 2. Tijdens een heerlijke canned seafood lunch bij The Can Bar in Amsterdam overhandigde hij het eerste exemplaar aan gastchef Robert Kranenborg. Bart van Olphen brengt in zijn nieuwste boek een ode aan duurzaam gevangen vis uit blik. Vis uit blik 2 laat je kennismaken met de verrassende culinaire mogelijkheden van deze klassieker uit de voorraadkast.

Deze geheel nieuwe editie vol watertand-lekkere recepten bewijst dat je eindeloos kunt variëren met vis uit blik. Bijvoorbeeld een ansjovisdumplings, risotto met paddenstoelen en makreel, pita met mas uni of waterkerssalade met krab en venkel. "De kwaliteit van vis uit blik doet niet onder voor die van verse vis én het is supermakkelijk om mee te koken," betoogt Bart van Olphen.

Lees meer

Jan Taminiaus' ready-to-wear-collectie in Amsterdam

Lees meer...  Jan Taminiau presenteert vanaf 7 maart de nieuwe Taminiau ready-to-wear-collectie op zijn website en in een tijdelijke flagshipstore in de Hobbemastraat 3 in Amsterdam. De Nederlandse ontwerper woont en werkt al jaren in Madrid maar opent nu eveneens een atelier en shop in Amsterdam.

Hij werd bekend door zijn couturestukken voor VIPS zoals Lady Gaga, Rihanna en Beyoncé. Ook leden van het koningshuis droegen zijn verfijnd gemaakte creaties.

Lees meer

402 Automotive neemt exploitatie van 100% Auto Live over

Lees meer...  HOEVEN - 402 Automotive neemt de exploitatie van 100% Auto Live over van Rotterdam Ahoy. Op 12 en 13 oktober zal de 16e editie van het auto-evenement opnieuw in Ahoy plaatsvinden en ook in de twee jaren daarna zal 100% door 402 in Ahoy worden georganiseerd.Vanochtend werd tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament het contract getekend tussen Rotterdam Ahoy en 402 Automotive waarin de overdracht van de exploitatie van 100% Auto Live beklonken.

Door de overdracht  organiseert 402 Automotive  nu beide grote indoor autoshows. 402 Automotive is co-founder van de International Amsterdam Motor Show in de RAI Amsterdam, die afgelopen jaar in april bijna 60.000 bezoekers trok.Nu komt daar de show in Ahoy bij die afgelopen jaren garant stond voor 40.000 bezoekers.

Lees meer

Raadslid Marianne Poot: Pak plofkraken aan

Lees meer...  AMSTERDAM - Raadslid Marianne Poot gaat een aantal mogelijk te nemen maatregelen indienen bij de gemeenteraad, die plofkraken in de stad effektiever moeten tegengaan. Het huidige beleid zou er volgens Marianne Poot voor zorgen dat criminelen voor zwaardere explosieven kiezen.

"In plaats van gasexplosies kiezen plofkrakers tegenwoordig vaker voor zware explosieven, zoals springstof. Verschillende maatregelen, waaronder het installeren van gasneutralisatiesystemen, die zijn genomen ter voorkoming van gasexplosies, lijken er juist voor te hebben gezorgd dat er voor krachtigere explosieven wordt gekozen', constateert het VVD-raadslid. Zij verzoekt dan ook om maatregelen die zoden aan de dijk zetten. 'Want bouwkundige aanpassingen, zoals het versterken van de gevel, lokken ook het gebruik van zware explosieven uit."

Lees meer

Alberto Stegeman blijft bij Talpa's SBS6

Lees meer...  Undercover in Nederland en Stegeman Op De Bres blijven de komende jaren bij SBS6 te zien. Alberto Stegeman blijft als presentator aan deze programma’s verbonden. Talpa Network en Alberto Stegeman hebben hiervoor een contract voor 2019 en 2020.

Undercover in Nederland is de laatste jaren een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Op 3 maart a.s. om 21.30 uur gaat alweer het volgende seizoen van Undercover in Nederland bij SBS6 van start. Later dit jaar volgt Stegeman Op De Bres.

Lees meer

Schrijfrobot niet openbaar gemaakt

Lees meer...  De non-profitorganisatie OpenAI heeft besloten in huis ontwikkelde software die nieuwsverhalen kan schrijven niet openbaar te maken. De kunstmatige intelligentie achter de tekstgenerator GPT2 schrijft volgens de organisatie nieuwsverhalen die zó overtuigend zijn, dat OpenAI bang is dat de tool misbruikt wordt. Dat meldt The Guardian.

GPT2 is in staat volledige nieuwsverhalen en fictie te schrijven. Gebruikers hoeven slechts een paar voorbeeldzinnen aan de kunstmatige intelligentie te voeren. Aan de hand van die zinnen kan GPT2 zelfstandig een verhaal schrijven. De robot verzint ook zelf citaten.

Lees meer

Thaise zender VoiceTV op zwart vanwege ‘verwarring’

Lees meer...  De Thaise toezichthouder National Broadcasting and Telecommunications Commission heeft de zendmachtiging van televisiezender VoiceTV voor vijftien dagen opgeschort. De zender zou zich schuldig maken aan het opstoken van sociale verdeeldheid en 'verwarring' veroorzaken.

De zender is eigendom van kinderen van de voormalige premier Thaksin Shinawatra, die in 2006 bij een staatsgreep werd afgezet. De huidige militaire junta kwam in 2014 bij een andere staatsgreep aan de macht.

Lees meer

Nationaal Jenevermuseum wordt nog interessanter

Lees meer...  SCHIEDAM -Jenever is een oud-Hollandse drankje en wordt de laatste jaren steeds populairder. Om puur te drinken of in de mix. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam opent op zaterdag 6 april haar vernieuwde museumzalen. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de herinrichting van de eerste en tweede verdieping van het museum en de interactieve informatievoorziening.

Directeur Marjolein Beumer: “We zijn het kenniscentrum van Nederland als het op jenever aankomt. Dit laten we nu uitgebreid zien met de nieuwe inrichting van de zalen. We laten zien hoe jenever wordt gemaakt en welke ontwikkeling het de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.”

Lees meer

Grote onrust bij KRO-NCRV

Lees meer...In een anonieme brief hebben werknemers het vertrouwen in de directie opgezegd. Als gevolg van ‘verkeerde keuzes’ en ‘zeer slechte communicatie’ is de directie de afgelopen jaren onnodig veel programma’s en mensen kwijtgeraakt, aldus de briefschrijvers. De directie laat weten dat ze zich ‘niet herkennen’ in het beeld dat wordt geschetst in de 'rare anonieme mail'.Volgens de klokkenluiders van KRO-NCRV leeft hun onvrede breed. Uit angst voor hun baan durfden ze hun brief niet te ondertekenen. Een beroerde situatie dus.

Een telefonische rondgang van Trouw langs diverse (oud-)medewerkers bevestigt dat de kritiek op het bestuur breed wordt gedragen. Het is ‘een zooitje’, klinkt het. Ook deze betrokkenen willen anoniem blijven.
De krant meldt dat de directie nog wel open staat voor een gesprek. Ze hebben maandagmiddag het ongeruste personeel in een plenaire vergadering toegesproken. Over die bijeenkomst zijn verder geen mededelingen gedaan.

Lees meer

Biker zoekt Babe in de Jaarbeurs in Utrecht

Lees meer...  UTRECHT - Op de Utrechtse MOTORbeurs organiseren Bikersingles speeddates op Valentijnsdag. Toch leuk. Na Boer zoekt Vrouw en Trucker zoekt Vlam komt MOTORbeurs Utrecht met Biker zoekt Babe.

In samenwerking met datingplatform Bikersingles organiseert het motorevent op Valentijnsdag, wat ook de openingsdag is van de beurs, speeddates voor iedereen die vrijgezel is én liefde heeft voor motoren. MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

Meer artikelen...