Jos van Rey wil de media eens in de spiegel laten kijken

  Politicus Jos van Rey vindt dat de media eens in de spiegel moeten kijken 'want velen van hun lopen aan de leiband van de macht. ' Hij is veroordeeld voor stembusfraude en het schenden van de geheimhoudingsplicht en kreeg een werkstraf.

Hij zegt in een interview met Ton Lankreijer op het Youtube-kanaal Cafe Weltschmerz ' dat journalisten zouden moeten beseffen wat zij aanrichten in plaats van er nooit meer op terug te komen. ' De Limburgse oud-wethouder heeft veel gedaan en betekend voor zijn stad Roermond.

Hij oordeelt dat er een complot tegen zijn persoon is gesmeed waarbij journalisten en politici tegen hem samenzweren. Volgens Van Rey lijkt deze gang van zaken op de gebeurtenissen in Turkije. Hij heeft erg zijn best gedaan en veel tot stand gebracht in Limburg maar heeft ook mensen voor het hoofd gestoten die daarop vonden dat hij belangrijke regels overtrad.

Zijn werkstraf lijkt veel op een Salomonsoordeel van de rechter want ieder van ons krijgt van tijd tot tijd te maken figuren die argwanend en minitieus bekijken of we geen regels overtreden.

En er zijn ook mensen waar je nooit iets over hoort die ongelooflijke grote offers brengen voor anderen maar nooit ook maar genoemd worden of officieel beloond maar soms zelfs daarvoor daarbij nog eens worden gestraft.