Couture shows

Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

- H A U T E  C O U T U R E J U W E L E N - Het internationale en prestigieuze Filmfestival van Cannes viert in 2023 haar 76-jarig bestaan. Caroline Scheufele,  artistiek directeur van het Zwitserse horloge- en juwelenhuis Chopard, heeft voor de gelegenheid  een nieuwe Red Carpet collectie ontworpen  met 76 exclusieve Haute Joaillerie creaties. 

Caroline Scheufele heeft zich laten inspireren door haar vele reizen, waarbij ze notities en schetsen maakte. Een brede belangstelling voor de omringende wereld voedt haar creativiteit. Architectuur, schilderkunst, literatuur, ballet, muziek en films; een enkel detail is meestal genoeg om voor schitterende sieraden allerlei ideeën te ontwikkelen.

Lees meer

Couture van Lena Erziak is heel glamoreus

  - c o u t u r e - De couture merknaam Lena Erziak is gebaseerd op de namen van twee zusters. Er is geen Lena - er zijn wel twee zussen Hanna en Leona. Zij combineerden hun voornamen voor de naam Lena Erziak.

Lena Erziak spreekt verschillende moods en levensstijlen van de vrouw aan doordat de combinatie van twee creatievelingen steeds weer andere accenten legt. Ze zijn geboren in België maar hun familie komt uit Marokko; de zussen zijn de jongste van acht.

Lees meer

Alexis Mabille Haute Couture houdt het hoofd cool

  - C O O L E  N I E U W E C O U T U R E C O L L E C T I E - Voor zijn Haute Couture lente-zomer 2023 presenteert Alexis Mabille een collectie van 36 looks in een heel veelomvattend stijlbeeld en kleurenpalet. Hij noemt het thema van zijn nieuwe collectie voor het uitgaansleven in 2023 zelfs 'Color Addict' wat 'Kleur Verslaafde' betekent. Alexis Mabille is dus de eerder door ons besproken Franse modeontwerper die creatief directeur is van het label dat zijn naam ook draagt.

Als we er van uitgaan dat haute couture een vorm van kunst is in de modesector, valt het te verwachten dat haute couture vanuit een creatieve visie laat zien hoe de tijdgeest en gewoontevorming steeds weer een vernieuwde kledingstijl introduceert waardoor vooral vrouwen zich positief 'in de kijker spelen' ofwel op een bewonderenswaardige wijze voor de dag kunnen komen.

Lees meer