Couture shows

Alexis Mabille Haute Couture houdt het hoofd cool

  - C O O L E  N I E U W E C O U T U R E C O L L E C T I E - Voor zijn Haute Couture lente-zomer 2023 presenteert Alexis Mabille een collectie van 36 looks in een heel veelomvattend stijlbeeld en kleurenpalet. Hij noemt het thema van zijn nieuwe collectie voor het uitgaansleven in 2023 zelfs 'Color Addict' wat 'Kleur Verslaafde' betekent. Alexis Mabille is dus de eerder door ons besproken Franse modeontwerper die creatief directeur is van het label dat zijn naam ook draagt.

Als we er van uitgaan dat haute couture een vorm van kunst is in de modesector, valt het te verwachten dat haute couture vanuit een creatieve visie laat zien hoe de tijdgeest en gewoontevorming steeds weer een vernieuwde kledingstijl introduceert waardoor vooral vrouwen zich positief 'in de kijker spelen' ofwel op een bewonderenswaardige wijze voor de dag kunnen komen.

Lees meer

Paul Schulten: Flitsende Ready to Wear collectie

  -  H I G H  E N D  F A S H I O N - "Wat gaan we dragen deze winter?" Dat vroeg Harry Mens in het tv-programma Businessclass aan couturier Paul Schulten die daar te gast was met zijn nieuwe Ready to Wear-collectie voor het najaarsseizoen 2022. En natuurlijk ook voor aanvang 2023. Paul Schulten geeft altijd druk bezochte grote shows maar stapte de laatste tijd over op videopresentaties.

Dat heeft veel te maken met grote veranderingen van buitenaf in onze tijd die om de nodige aanpassing vragen. Deze couturier laat zich overigens niet alleen in de communicatie maar ook bij de opbouw van zijn modecollectie graag inspireren door de huidige tijdgeest.

Lees meer