Collectie Edwin Oudshoorns eert Zeeland

  GOES -In de Maria Magdalenakerk in Goes, Zeeland presenteerde de ontwerper Edwin Oudshoorn onlangs zijn nieuwe couture collectie 'THALASSIC'. THALASSIC toont uitgesproken vormen en uitvergrote bloemmotieven, in een kleurenpalet van mysterieuze donkere tinten, maar ook krachtig oranje en rood.

Dit alles in samenspel met Oudshoorns karakteristieke vrouwelijke silhouetten. De collectie is een ode aan de Zeeuwse klederdracht en de paradijsvogels van nu.De stoffen die Oudshoorn heeft gebruikt voor THALASSIC zijn Italiaanse tule, verschillende soorten zijde en Japans satijn.

De collectie laat een hedendaagse visie op traditionele details zien, zoals oorijzers gemaakt van acryl en messing. Een eyecatcher is ook zijn modieuze interpretatie van het Zeeuwse kapje. Speciaal voor deze collectie is Zeeuws kant uitvergroot en geappliqueerd op tule en mikado-zijde.

De Nederlandse ontwerper Edwin Oudshoorn komt uit Lisse en is een ambachtsman in hart en nieren met een duidelijke signatuur. Oudshoorn ontvangt zijn couture clientèle (waaronder bruiden) op afspraak in zijn salon aan de Overtoom in Amsterdam.

Zijn werk is niet alleen te zien op de catwalk, ook in verschillende musea en theaters.

Zijn sprookjesachtige ontwerpen hebben vaak vloeiende silhouetten met duizenden pailletten en Swarovski-kristallen - allemaal één voor één vastgezet op de betoverende stukken en gecombineerd met meters tule, zijde en wol.

FOTO: RENSKE MEINEMA