Couture shows

De Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field

  De Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field Competition in 2023 is open voor iedereen en trekt bezoekers van over de hele wereld. Niet gek met die ongelooflijk grote prijzenpot.
De waarde van de prijzenpot voor de Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field lijkt op het eerste gezicht in onze ogen een grap want die bedraagt in het totaal maar liefst meer dan $350.000. Maar dat komt doordat evenementen als de Melbourne Cup Carnival een lange geschiedenis hebben van prestige en aanzien niet alleen in de modewereld maar ook bij de paardenraces en qua toerisme in Australië.

Dergelijke evenementen trekken altijd de aandacht van beroemdheden en influencers maar vooral van lokale en vooral internationale modeontwerpers. De pers in Australië raakt ook niet uitgepraat over de aanwezigheid van bekende modellen en de talloze toegestroomde modeliefhebbers uit alle continenten van de wereld.

Lees meer

Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

- H A U T E  C O U T U R E J U W E L E N - Het internationale en prestigieuze Filmfestival van Cannes viert in 2023 haar 76-jarig bestaan. Caroline Scheufele,  artistiek directeur van het Zwitserse horloge- en juwelenhuis Chopard, heeft voor de gelegenheid  een nieuwe Red Carpet collectie ontworpen  met 76 exclusieve Haute Joaillerie creaties. 

Caroline Scheufele heeft zich laten inspireren door haar vele reizen, waarbij ze notities en schetsen maakte. Een brede belangstelling voor de omringende wereld voedt haar creativiteit. Architectuur, schilderkunst, literatuur, ballet, muziek en films; een enkel detail is meestal genoeg om voor schitterende sieraden allerlei ideeën te ontwikkelen.

Lees meer

Michael van der Meide: Bittersweet manic nature... Couture 2023

  - c o u t u r e - ROTTERDAM - 29 maart 2023 - We ontmoeten Michael voor de tweede keer in zijn atelier in Rotterdam-Zuid. Het is ijzige koud deze vrijdagochtend. Michael wacht ons op bij de ingang van de oude school die is omgetoverd tot een creatief bolwerk. “Koud hè, kom snel binnen.” Uitnodigend houdt hij de deur voor ons open. ”Koffie?”  Sinds de laatste keer dat we Michael spraken, legde hij de laatste hand aan zijn collectie en is er een levendige fotoshoot geweest met de 12 zeer expressieve ontwerpen en 2 modellen. Vervolgens vertrok hij voor een maand naar Marokko.

Hoe gaat het met nu met hem? “Als je het hebt over mijn bipolaire stoornis dan gaat het wel goed. Na mijn vakantie was het even shaky allemaal. Ik moest echt even acclimatiseren in Nederland. Wat me hielp? Rust, reinheid en regelmaat, dus op tijd naar bed en op tijd eten bijvoorbeeld. Klinkt heel suf misschien en cliché, maar dat is heel belangrijk. Op vakantie week ik daar een beetje vanaf. Veel minder rust en veel prikkels want we hebben heel veel gedaan en gezien. Zeker met dat zonnetje daar, dat geeft gewoon pep”, hij moet lachen. Om vervolgens weer rustig te vervolgen: “Ik moest weer tot mezelf komen, even weer op aarde landen.”

Lees meer