Couture shows

Alexis Mabille Haute Couture houdt het hoofd cool

  - C O O L E  N I E U W E C O U T U R E C O L L E C T I E - Voor zijn Haute Couture lente-zomer 2023 presenteert Alexis Mabille een collectie van 36 looks in een heel veelomvattend stijlbeeld en kleurenpalet. Hij noemt het thema van zijn nieuwe collectie voor het uitgaansleven in 2023 zelfs 'Color Addict' wat 'Kleur Verslaafde' betekent. Alexis Mabille is dus de eerder door ons besproken Franse modeontwerper die creatief directeur is van het label dat zijn naam ook draagt.

Als we er van uitgaan dat haute couture een vorm van kunst is in de modesector, valt het te verwachten dat haute couture vanuit een creatieve visie laat zien hoe de tijdgeest en gewoontevorming steeds weer een vernieuwde kledingstijl introduceert waardoor vooral vrouwen zich positief 'in de kijker spelen' ofwel op een bewonderenswaardige wijze voor de dag kunnen komen.

Lees meer

Wie is de modeontwerper Alexis Mabille

  Voor zijn Haute Couture lente-zomer 2023 presenteert Alexis Mabille een collectie van 36 looks in een heel veelomvattend stijlbeeld en kleurenpalet. Hij noemt het thema van zijn nieuwe collectie voor het uitgaansleven in 2023 zelfs 'Color Addict' wat 'Kleur Verslaafde' betekent. Alexis Mabille (geboren op 30 november 1977) is een Franse modeontwerper die creatief directeur is van het label dat zijn naam ook draagt: Alexis Mabille.

Alexis Mabille werd in 1977 geboren in een gegoede familie in Lyon, Frankrijk. Zijn moeder was geïnteresseerd in mode en haar zoon naald en draad te gebruiken. Hij kreeg zoveel ervaring in het ontwerpen van kleding dat hij als tiener al zijn hele familie en zelfs zijn vrienden aankleedde. Dat werd opgemerkt.

Lees meer