Amazon by Addy in Villa Maasdonk

  NULAND - Het was een onverwacht groot genoegen om te gast te zijn bij de lang verwachte show van de collectie Amazon by Addy in Villa Maasdonk te Nuland. In Villa Maasdonk, de nieuwe thuisbasis van Addy van den Krommenacker. Daar zijn tegenwoordig zijn atelier en de salon gevestigd. Bij binnenkomst werden alle gasten verwelkomd door een erehaag van Friese paarden van de Dunsjede Hynders.

Onder de gasten bevonden zich o.a. presentatrice Pernille La Lau, mevrouw Toos van der Valk met haar schoondochter Sandra van der Valk. En Jan Groen met zijn echtgenote Desiree Boon van de Grolsch familie genoten evenals de vrouw van burgemeester Astrid Baggermans van de show vanaf auwkeurig op 1,5 meter afgemeten zitplaatsen. Een twaalftal modellen brachten een heel bijzondere show.

Na een coronacheck betraden we de zaal. De muze van Addy Carolien ter Linden opende de show waarin Amazon decoratief figureerde door visuals van bewegende paarden. Ik werd verrast door soepele wuivende zijde stoffen in een fris kleurpallet met ( gras -) groenetinten , prettig gecombineerd met beiges en roestbruin. Het geheel had een hoog Hermes gehalte door de prints met paardenhoofden. En de paarden bits gecombineerd met sierlijke kettingen gecombineerd als een soort medaillons..

Daarbij passend kwam Ascot in beeld door de bijzondere hoeden.(Waar Ascot ook bekend om staat !) Veel terugkerend is eveneens een kolossale strik in de hals .
Casual chique voor de koude winter waren Lammy coats en biker jackets. Zij zorgden voor een wat stoerdere look. Leuk en grappig detail: in de bombastische muziek weerklonk  af en toe het geluid van een briesend paard..

Veel indruk maakte een zilveren galajurk met daarover een transparante tule-achtige stof waarin blinkende ringen het lichaam omwikkelden.
Natuurlijk konden de pailletten en brokaat niet ontbreken. Een ontwerpersvondst vond ik ook de -ivoorkleurige gesloten galajurk met optical illusion in de stof ( Victor Vasarely ) als een mooie andere dimensie.

Helemaal ‘wow' voor het publiek was de opkomst van een groene galajurk met een mooie geborduurd zilvergroen bladermotief welke schitterden in het licht .
We lieten ons tijdens de aanzwellende bolero van Ravel meevoeren in het sprookje , ja deze Addyshow ... was echt story telling in beeld.

AUTEUR: IRVING VORSTER

FOTO: ROBERT PAUL VAN DER VLIET